• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu biçimlenmiş hücreleri toplayamıyorum !

Katılım
12 Eylül 2011
Mesajlar
5
Excel Vers. ve Dili
2007 eng
Merhabalar,

ekteki dosyada "???" işaretli olarak yazdığım yerlere toplam almak istiyorum ama hücreler koşullu biçimlendiği için olmuyor.
Gerekiyorsa sadece formulle (-)değerli hücreleri sarı, (+)değerli hücreleri yeşil yapacak ve de tablonun altına da bunların toplamlarını ayrı ayrı alabilecek bi formül yazabilirmisiniz?
Bilgisayar şirket pcsi olduğu makro konusu biraz sorun yaratıyor..

Şimdiden teşekkürler..
 

Ekli dosyalar

Merhaba,

Forumumuza hoşgeldiniz.

D21 hücresine;
Kod:
=ETOPLA(D2:D19;"<0";D2:D19)

D22 hücresine;
Kod:
=ETOPLA(D2:D19;">0";D2:D19)

Formüllerini uygulayıp denermisiniz.
 
Öncelikle bilgi için teşekkürler.
verdiğiniz formülü yazdım,
Kod:
=SUMIF(D2:D19;"<0";D2:D19)
evet böylece seçili hücrelerdeki 0dan küçükleri topladı,
fakat herhangi bi şekilde filtre uyguladığım zaman toplam değişmiyor..
acaba sadece o anda ekranda bulunan aktif hücreleri nasıl toplatabiliriz?
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Filtrelenmiş alan için aşağıdaki formülleri kullanmanız gerekir.

D21;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ALTTOPLAM(3;KAYDIR($D$2:$D$20;SATIR($D$2:$D$20)-MİN(SATIR($D$2:$D$20));;1));--($D$2:$D$20<0);--($D$2:$D$20))

D22;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ALTTOPLAM(3;KAYDIR($D$2:$D$20;SATIR($D$2:$D$20)-MİN(SATIR($D$2:$D$20));;1));--($D$2:$D$20>0);--($D$2:$D$20))
 
Teşekkürler..

Kod:
=SUMPRODUCT(SUBTOTAL(3;OFFSET($F$2:$F$20;ROW($F$2:$F$20)-MIN(ROW($F$2:$F$20));;1));--($F$2:$F$20>0);--($F$2:$F$20))

Kod:
=SUMPRODUCT(SUBTOTAL(3;OFFSET($F$2:$F$20;ROW($F$2:$F$20)-MIN(ROW($F$2:$F$20));;1));--($F$2:$F$20<0);--($F$2:$F$20))
şeklinde de ingilizceye cevirince canavar gibi çalıştı
 
yine aynı tabloda aşağı doğru değilde sağa doğru toplatmak istediğimizde nasıl bi formül yazmamız gerekir?
 
Geri
Üst