• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu biçimlendirmeyi kopyalamakta sorun yaşıyorum.

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Merhaba.

Excel 2016 Türkçe kullanmaktayım.

Sorum şu şekilde;

A sütununda çeşitli veriler ve bilgiler var. A sütununun son satırında A sütununa ait verilere göre koşullu biçimlendirme yaptım. Misal A3 hücresini A1>A2 ise hücreyi maviye A2>A1 ise sarıya boyuyor.

Aynı veri türlerinden sütunlar boyu gidecek.

Sorum şu; A sütununu B sütununa kopyala yapıştır yaptığımda formüller B sütununa göre uyarlanıyor. Ancak koşullu biçimlendirme A sütunundaki A1>A2 koşulunda kalıyor. Biçim boyacısı ile boyasam da aynı oluyor.

Sütunlar boyu gidecek veriler için bunu nasıl kolay yoldan sağlayabilirim?

Bu şekilde deneyiniz;Sütunları sabitini kaldırınız
Kod:
=A1>A2

Örnek bir dosya yükleyebilirseniz yardımcı olmaya çalışayım. Ne yapmak istediğinizi anladım gibi ama filtre vs deyince karıştı iş. Örnek bir dosya ile açıklamanızı rica edeceğim.

Alternatif bilgi:
Koşullu Biçimlendirme >> Kuralları Yönet>> Açılan Pencerede "Uygulama Hedefi" kısmındaki hücre aralığını dilediğiniz gibi değiştiriniz.
Ek Bilgi:
Koşullu bilgi belirleme veya yönetim penceresinde değişiklik yapılması esnasında; istenen koşulun oluşması için verilerin girilmesi gereken alanların seçili olması önemlidir.
Mantık:
Sayfada seçtiğim yerlerde istenen koşullar oluşursa, biçimlendirdiğim format görünsün.
Formül Kullanımında dikkat edilecek husus:
$ işareti sütunun başana getirilirse, koşullu biçimlendirme belirlenen sütunda kalır. Fare ile sürüklemeden etkilenmez.
$ işareti satır numarasının başına getirilirse, biçimlendirme belirlenen satırla sınırlı kalır. Fare ile sürükleme ile koşullu biçimlendirme diğer satırlarda görülmez.

Cevaplar için çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz üzere $ işareti sorunumun kaynağı imiş. Excel ile çok içli dışlı değilim. Ama basit formül ve makrolar arada gerekiyor. Formüle ben $ koymamış olmama rağmen kendisi eklemiş. Elle düzenleyip kaldırınca düzeldi. Tekrar teşekkürler.

Geri