• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu biçimlendirmeye göre sütun kilitleme makro

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Herkese merhaba,

Bu konuda çok araştırma yaptım ancak bir türlü işin içinden çıkamadım.İşyerimde cok lazım olan bir data için sizden destek istiyorum.
A sütünunda isim soyisim var,B-AJ sütunları arasıda tarihler var.Örnek : B sütununda 01.01.2021 yazıyor ve altında personel bu tarihte göreve gidecekse işaretleme yapıyor "O" harfi ile yine bu seçimleri yaptığında personeller örnek B sütununun en altında toplam var bu toplam o gün göreve gidecek toplam 3 kişi olduğunda B sütununu kitlemesini istiyorum ama sadece toplam alanda 3 yazan sütunu.Bu bütün B-AJ kolonları için uygulanmasını istiyorum

Umarım anlatabilmişimdir

Desteklerinizi beklemekteyim lütfen yardımcı olabilirmisiniz

Veri doğrulama ile yapabilirsiniz.
Verilerinizin B2:AJ11 aralığında ve toplam satırınızın da 12. satır olduğunu varsayarak:
A2:AJ11 aralığını seçin
VEri doğrulama menüsünü açın
İzin verilen kısmında Özel'i seçin
Alttaki formül kısmına aşağıdaki formülü yazın ve işlemi tamamlayın:

=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(B$2:B$11)<4

Artık her sütunda en fazla 3 hücre dolu olabilecektir.

Veri doğrulama ile yapabilirsiniz.
Verilerinizin B2:AJ11 aralığında ve toplam satırınızın da 12. satır olduğunu varsayarak:
A2:AJ11 aralığını seçin
VEri doğrulama menüsünü açın
İzin verilen kısmında Özel'i seçin
Alttaki formül kısmına aşağıdaki formülü yazın ve işlemi tamamlayın:

=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(B$2:B$11)<4

Artık her sütunda en fazla 3 hücre dolu olabilecektir.
Cevap için çok teşekkür ederim.

yaptığımda şöyle bir sorunla karşılaştım.örnek 3 adet veri girdiğimde kilitliyor ancak birisini silip baska bırıne ekleme yapmaya çalıştığımda engel halen devam ediyor bunu nasıl aşabilirim acaba

Benim denemelerimde öyle bir sorunla karşılaşmadım. Dosyayı hatalı haliyle paylaşırsanız inceleyebilirim.

Geri