• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu biçimlendirmede uygulama hedefini sabitleme

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2010 pro
Arkadaşlar merhaba,

Excel tablosunda koşullu biçimlendirilen bir aralıkta satır ekleme-silme yapıldığında koşullu biçimlendirme uygulama hedefi de buna göre değişiyor.Bu uygulama hedef aralığının sabit kalması değişmemesi için ne yapmalıyım?Şimdiden teşekkür ederim.

örnek dosya üzerinden gösterebilirsen yardımcı olabilirim.

Dosya üzerinden anlatabilir miyim bilmiyorum ama basitçe şöyle izah edeyim ;

Örneğin a1:a50000 arasını seçiyorum ve koşullu biçimlendirme ile bu aralıkta hücre değeri "0" dan farklı olan hücreleri renklendiriyorum.Excel, uygulama hedefini " =$A$1:$A$50000 " bu şekilde belirliyor.Şimdi ben bu seçtiğim aralıkta komple satır sildiğimde ya da eklediğimde uygulama hedefindeki 50000 değeri de doğru orantılı olarak değişiyor.Ben sabit kalsın değişmesin istiyorum.
Saygılarımla..

güncel ;
Aynı şekilde yinelenleri yapıyorum arada herhangi bir satır silince biçimlendirme kuralı bozuluyor.

Aşağıdaki gibi deneyin:

=DOLAYLI($A$1:$A$50000)

Yusuf Bey aynı sorun ben de vardı. ancak "Uygulama Hedefinde" dolaylı formülünü kabul etmiyor.

Haklısınız, kabul etmiyormuş.

Bu durumda eğer dosya düzeni uygunsa sayfa olayına bağlı kodlarla yapılabilir.

Merhaba. Eğer 50000.satırdan sonra başka bir bilgi yoksa uygulama hedefini " =$A$1:$A$50000 " olarak seçmek yerine sütunu seçerek çözebilirsiniz?
Eğer 50000.satırdan sonra bilgi varsa örnek dosya paylaşınız. Mesela satırlardaki rakamlar 1-2-3 gibi sıralama ile mi gidiyor yoksa değişiyor mu

Geri