Koşullu biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
Windows7 Ofis 2010
Merhabalar excel 2010 da koşullu biçimlendirme yapma çalışıyorum araştırdım ama bir türlü çöemedim çok basit sorun belki ama 2010 excelde çözemedim bir türlü. Yapmak istediğim kısaca aşağıda örnekledim a-b-c satırlarındaki kelimeleri 2 harfe göre renkledirmek.C hücresine B yazarsam a-b-c satırındakiler kırmızı olacak yazılar D yazarsam siyah olacak.

a b c
VERİ VERİ B - B YAZARSAM A İLE E ARASINDAKİ YAZI RENGİ KIRMIZI
VERİ VERİ D - D YAZARARSAM A İLE E ARASINDAKİ YAZI RENGİ SİYAH OLSUN

Yardımcı olan olmayan herkese teşekkür ederim arkadaşlar. Özelikle meşgul etmemek için örnek dosya koymadım.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhabalar excel 2010 da koşullu biçimlendirme yapma çalışıyorum araştırdım ama bir türlü çöemedim çok basit sorun belki ama 2010 excelde çözemedim bir türlü. Yapmak istediğim kısaca aşağıda örnekledim a-b-c satırlarındaki kelimeleri 2 harfe göre renkledirmek.C hücresine B yazarsam a-b-c satırındakiler kırmızı olacak yazılar D yazarsam siyah olacak.

a b c
VERİ VERİ B - B YAZARSAM A İLE E ARASINDAKİ YAZI RENGİ KIRMIZI
VERİ VERİ D - D YAZARARSAM A İLE E ARASINDAKİ YAZI RENGİ SİYAH OLSUN

Yardımcı olan olmayan herkese teşekkür ederim arkadaşlar. Özelikle meşgul etmemek için örnek dosya koymadım.
merhaba
sorularınızı örnek dosya ile desteklemezseniz; istediğiniz sonuca ulaşmak için çözüm öneren arkadaşın örnek dosya hazırlaması gerekir.
bu da çözüm önerecek kişi için özellikle meşgul olunacak bir durumdur!

Excel Vers. ve Dili
Windows7 Ofis 2010
İhsan bey elinize sağlık teşekkür ederim olayı çözdüm sayenizde alt alta 250 satırvar yaklaşık tek tek hepsine uygulamam gerekiyor sanırım.

Excel Vers. ve Dili
Windows7 Ofis 2010
ihsan bey örnek dosyayı yükledim. Örnekde ilk 3 satırı yaptım bunun gibi alt alta 250 satır var kuralı tek tek her satır için yapmam gerekirmi yoksa bi seferde bütün hepsine aynı kuralı uygulatabilirmiyim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Windows7 Ofis 2010
ihsan bey elinize sağlık tam istediğim gibi oldu şimdi bi seferde günelledim diğer hücreleride allah razı olsun.

Excel Vers. ve Dili
2013 - Türkçe
Çalışma sayfamda B7 hücresi doluysa arka plan sarı, boşsa beyaz olsun istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim acaba? Yardımcı olur musunuz lütfen.

Excel Vers. ve Dili
2013 - Türkçe
ekte dosyayı inceleyin
Teşekkür ederim ancak istediğim şeyi tam karşılamıyor çünkü istediğimi tam anlatmamışım. Örneğin B7 hücresi boş değilse D2 hücresinin arka planı kırmızı olsun ve B7 hücresi boşsa D2 hücresinin arka planı beyaz kalsın. Bunu nasıl yapabiliriz acaba?

Ekli dosyalar

• 8.7 KB Görüntüleme: 2
Excel Vers. ve Dili
2003 - 2007
Dosyanız ektedir inceleyiniz

Ekli dosyalar

• 13.4 KB Görüntüleme: 14