• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
2003 turkce
iyi günler saygıdeger arkadaşlar

ben tarihe göre bir sutuna yazdıgım tarihe 45 gün kala sarı 1 ay kala kırmızı renkte kalmasını ıstıyorum.

örnegin ben bır gemıye servıs verdım tarih olarak da 01.11.2010 yazdım bu gemıye yıllık olarak hızmet vermek istiyorum ve bir hücreyede gelecek sene servis yapacagım tarihi yazdım yani 01.11.2011. Beni istedigim 01.11.2011 tarihine 45 gün kala 01.11.2011 hücresi sarı dolgu rengi 1 ay kala kırmızı olmasını ıstıyorum.

KOŞULLU BİÇİMLENDİRME İLE şu şekilde yaptım $G$1 hücresine =BUGÜN() ve E5 HÜCRESİNE(GELECEK YIL SERVİS TARİHİ) KOŞULLU BİÇİMLENDİRMEDE KURAL OLARAK =E5-$G$1<=30 FORMULU yazdım ve diger kuralada =E5-$G$1<=45 yazdım.

sonuçta yapmak istedigim şeyi yaptım 30 gün kala kırmızı,45 gün kala sarı ve 45 gün üzerinde gün kalmışsa (2 ay,3ay...gibi) renk olmuyor beyaz fonda kalıyor. ama hiçbir deger yazmadıgımda yani hücre boş oldugunda sutun yıne kırmızı dolgu rengınde kalıyor.ben bu hücrenin deger yokken dolgu olmamasını yanı beyaz kalmasını ıstıyorum.bunu yapmak için nasıl bir formul uygulamalıyım

Saygıdeger arkadaşlarım ilgilenirseniz sevinirim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Konu başlığınız kurallara aykırı sanıyorum. Bir koşul daha ekleyerek hücre boş kaldığında ne yapması gerektiğini tarif edebilirsiniz.

İlk koşul: =EĞER(E5="";1;0)

Selam,

Konu başlığınızı Forum Kurallarınıza uygun atınız. Hem madem çok acil işiniz ise bir örnek dosya ekleyiniz.

Dosyanız ekte ancak konu silinir ya da taşınırsa orasını bilemem.

Ekli dosyalar

iyi günler saygıdeger arkadaşlar

ben tarihe göre bir sutuna yazdıgım tarihe 45 gün kala sarı 1 ay kala kırmızı renkte kalmasını ıstıyorum.

örnegin ben bır gemıye servıs verdım tarih olarak da 01.11.2010 yazdım bu gemıye yıllık olarak hızmet vermek istiyorum ve bir hücreyede gelecek sene servis yapacagım tarihi yazdım yani 01.11.2011. Beni istedigim 01.11.2011 tarihine 45 gün kala 01.11.2011 hücresi sarı dolgu rengi 1 ay kala kırmızı olmasını ıstıyorum.

KOŞULLU BİÇİMLENDİRME İLE şu şekilde yaptım $G$1 hücresine =BUGÜN() ve E5 HÜCRESİNE(GELECEK YIL SERVİS TARİHİ) KOŞULLU BİÇİMLENDİRMEDE KURAL OLARAK =E5-$G$1<=30 FORMULU yazdım ve diger kuralada =E5-$G$1<=45 yazdım.

sonuçta yapmak istedigim şeyi yaptım 30 gün kala kırmızı,45 gün kala sarı ve 45 gün üzerinde gün kalmışsa (2 ay,3ay...gibi) renk olmuyor beyaz fonda kalıyor. ama hiçbir deger yazmadıgımda yani hücre boş oldugunda sutun yıne kırmızı dolgu rengınde kalıyor.ben bu hücrenin deger yokken dolgu olmamasını yanı beyaz kalmasını ıstıyorum.bunu yapmak için nasıl bir formul uygulamalıyım

Saygıdeger arkadaşlarım ilgilenirseniz sevinirim
3.koşula
Kod:
=E4=$K$1
yazmışsınız $K$1 hücresinde ne var?
E4 hücresi şeçili iken
1.koşula:
Kod:
=VE(E4<>"";E4-$G$1<=30)
2.koşula:
Kod:
=VE(E4<>"";E4-$G$1<=45)
3.koşula:
Kod:
=E4=""
uygulayınız.

Selamlar,

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Konu Başlığı:
- Konu başlıklarını konunun içeriğini ifade eden şekilde seçilmesi gerekmektedir. (yardım, lütfen, kişiye özel gibi başlıklar uyarı yapılmaksızın silinebilir veya düzeltilebilir)

İlk mesajınız olması sebebiyle konu başlığınızı ben düzelttim. Lütfen bu konuda bundan sonra daha dikkatli olunuz.

arkadaşlar kusura bakmayın konu başlıgını yanlış yere actıgım için.ilk mesajım oldugu için böyle bir şey oldu.bir dahaki sefere daha dikkatli olurum.ve sorum ile ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.ergün güler arkadaşımızın dedigini yaptım oldu.

herkese selamlar

arkadaşlar kusura bakmayın konu başlıgını yanlış yere actıgım için.ilk mesajım oldugu için böyle bir şey oldu.bir dahaki sefere daha dikkatli olurum.ve sorum ile ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.ergün güler arkadaşımızın dedigini yaptım oldu.

herkese selamlar

Selam,
Çözüm Bulmanıza Sevindim.
İyi Çalışmalar.

Geri