• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Arkadaşlar Merhaba
ekteki Dosyada A sütünunda yinelenen satırları renkli biçimlendimek istiyorum

yardımcımolurmusunuz

Ekli dosyalar

2007 versiyonu kullandığınız için bu basit bir işlemdir. A sütununu seçin giriş menüsünden koşullu biçimlendirme-hücre kurallarını vurgula-yinelenen değerleri tıklayın.

2007 versiyonu kullandığınız için bu basit bir işlemdir. A sütununu seçin giriş menüsünden koşullu biçimlendirme-hücre kurallarını vurgula-yinelenen değerleri tıklayın.

levent bey ilginiz için teşekkür ederim ama
benim istediğim sütünun tamanın biçimlenmesi ve farklı renkte

ekteki dosyayı incelermisiniz

Ekli dosyalar

Merhaba,

Verilerinizin olduğu aralığı kırmızıya boyayın daha sonra aşağıdaki formülü A1:Eson ( son değeri veri aralığınızdaki son satırdır )aralığını seçerek koşullu biçimlendirmeye yazın ve sarı rengi seçerek işlemi bitirin.

Kod:
=VE($B1<>"";MOD(TOPLA(EĞER(SIKLIK(KAÇINCI($B$1:$B1;$B$1:$B1;0);
KAÇINCI($B$1:$B1;$B$1:$B1;0))>0;1));2))

Veri aralığında iki koşullu biçimlendirme kullanmamak için bu şekilde açıkladım. Eğer veri aralığınızın son değeri sürekli değişken olacaksa aşağıdaki yolu da izleyebilirsiniz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A1:Eson ( son değerinin kaçıncı satır olacağını siz belirleyiniz, yalnız ne kadar büyük belirlerseniz dosyanız okadar ağır çalışacaktır. )aralığını seçin;

Koşul1 için;

Kod:
=VE($B1<>"";MOD(TOPLA(EĞER(SIKLIK(KAÇINCI($B$1:$B1;$B$1:$B1;0);
KAÇINCI($B$1:$B1;$B$1:$B1;0))>0;1));2))
yazın ve biçimden sarı rengi seçin;

Koşul2 için;

Kod:
=$B1<>""
yazın ve biçimden kırmızı rengi seçerek ve işlemi bitirin..

.

Merhaba Üstadım,

ekteki dosyada sheet1 A stünunda de yer alan aynı kodlu isimleri sheet2 ye E stünuna almak istiyorum. Fakat tekrar eden kodları yinelemeden tek bir isim altında kayıt altına alsın istiyorum.

konu hakkında yardımlarınızı istirham eder saygılarımı sunarım.

Ekli dosyalar

Merhaba Üstadım,

ekteki dosyada sheet1 A stünunda de yer alan aynı kodlu isimleri sheet2 ye E stünuna almak istiyorum. Fakat tekrar eden kodları yinelemeden tek bir isim altında kayıt altına alsın istiyorum.

konu hakkında yardımlarınızı istirham eder saygılarımı sunarım.

Merhaba, MAkro1 adıyla bir makro yaptım, makroda veri_ yinelenenleri kaldır sekmesinden yararlandım, işinize yarar diye düşünüyorum.

Ekli dosyalar

Geri