• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu biçimlendirme.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
merhaba,

bir aralık toplamı negatifse (örneğin a1:a10) b1 hücresindeki değerin negatif olmasını, aksi halde pozitif olmasını istiyorum. b1 hücresinde başka bir formül var (a1:a10 ile ilgisi olmayan) mümkün müdür?

teşekkürler.

utku.

Merhaba.

Örneğin aşağıdaki şekilde olabilir.

B1 hücresindeki formülü aşağıdaki gibi düzenleyin.
.
Kod:
=[COLOR="Blue"]mevcut formül[/COLOR][COLOR="Red"]*EĞER(TOPLA($A$1:$A$10)<0;-1;1)[/COLOR]

B1 hücresinde formülünüz var (Örneğin =EĞERHATA($C1/F$4;"") olsun)

B1 hücresindeki formülünüzü

=EĞERHATA(EĞER(TOPLA($A>:$A$10)<0;-1*EĞERHATA($C1/F$4;"");EĞERHATA($C1/F$4;""));"")

şeklinde yazabilirsiniz. Burada şunu söylemek gerekir ki A1:A10 toplamı negatif ise, B1 deki formül sonucu Negatif ise POZİTİF olur , Pozitif ise NEGATİF olur.
Zaten Negatif idi NEGATİF kalsın , Pozitif ise Negatif olsun derseniiz....

=EĞERHATA(EĞER(TOPLA($A>:$A$10)<0;EĞER(EĞERHATA($C1/F$4;"")<0;1;-1)*EĞERHATA($C1/F$4;"");EĞERHATA($C1/F$4;""));"")

şeklinde yazabilirsiniz...

Sayın sakman haklı.

Kesin netice için; en azından B1 hücresindeki formülü paylaşmanızı ya da en doğrusu sorunuzu,
(cevabımın altındaki İMZA bölümünde yer alan açıklamalara uygun olarak hazırlanmış)
bir örnek belge ile desteklemenizi öneririm.
.

selam tekrar.

cevaplar için her ikinize de çok teşekkür ederim. foruma cevabı yazdıktan sonra beklemeye dayanamadım, bayağı düşünüp taşınıp bir çözüm buldum. ömer bey sizin kodunuz çok temiz ve özet olmuş. hayran olduğumu belirteyim. benim yazdığım işe yarıyordu ama bayağı bir kalabalık olmuştu. (ne yazık ki sizinkini görünce direk alıp üzerine kaydetmişim o heyecanla, şimdi paylaşamıyorum.)

son hali bu şekilde:

=(MUTLAK(tahsilat)-stokmaliyeti-maliyet*satilanadet)*EĞER(TOPLA(tahsilattipi1:tahsilattipi5)<0;-1;1)

sakman bey, b1'deki (yukaridaki) formül kâr'ı gösteriyor. yani tahsilat negatifse negatif, pozitifse pozitif olmalı. söylemek istediğinizi anlamakla birlikte şimdilik öyle bir sorunumuz yok. siz de oldukça detaylı yaklaşmışsınız.

çok teşekkürler,
iyi çalışmalar.

Estağfurullah, iyi günler dilerim.

Geri