• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar yaptığım testin değerlendirmesini yaptım ama exelde a1 hücresi a şıkkı a3 hücresini b ve c yazarsam cevap yanlış olacağı için o hücrenin renkli olmasını istiyorum bir türlü beceremedim

dosyam
http://dosya.web.tr/KMqrZK

Son düzenleme:
Foruma hoşgeldiniz.
Örnek excel dosyanızı,açıklamalarını da yazarak; GOOGLE DRIVE, YANDEX DISK, DOSYA.WEB.TR , DOSYA.TC, DOSYA.CO gibi dosya paylaşım sitelerine ekleyip linkini burada bildirirseniz yardım almanız daha kolay olur.

Merhaba.
D5:AB41 aralığı seçili iken koşullu biçimlendirme -> formül kullan seçeneğinde formül alanına aşağıdaki formülü uygulayın ve renk ayarı yapın, hücre dolu ve yanlış seçenek yazılı ise renklenme gerçekleşir.
Kod:
=VE(D[B][COLOR="red"]$[/COLOR][/B]5<>D7;D7<>"")

ARKADAŞIM YARDIMLARINDAN DOLAYI ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. SEN BU İŞİ İYİ BİLDİĞİNE GÖRE EĞER BU ÖĞRENCİ SORUYU CEVAPLAMAMIŞ İSE BUNU BAŞKA RENKLE YAPMAK İSTİYORUM. DOĞRU OLANLAR RENKSİZ,YANLIŞLAR KIRMIZI OLUYOR BOŞ İSE YEŞİL YAPACAĞIM ŞİMDİDEN YARDIMLARIN İÇİN AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM:yardim:

Son düzenleme:
Merhaba.
D5:AB41 aralığı seçili iken koşullu biçimlendirme -> formül kullan seçeneğinde formül alanına aşağıdaki formülleri tek tek uygulayın ve renk ayarı yapın.
Koşul sıralamasını kontrol ederek aşağıdaki sıralama ile aynı (yeşil üstte) olmasına dikkat ediniz.
=VE(D$5<>"";D7="") -> yeşil rengi seçin
=VE(D$5<>"";D$5<>D7) -> kırmızı rengi seçin

Verdiğinizi yaptım tüm seçili alan kırmızı veya yeşil oluyor ben şunu istiyorum
üstteki hücre benim cevap anahtarım alttaki hücreler öğrencilerin cevapları verdiğiniz komutla doğru cevapları renksiz yanlış cevaplar kırmızı oluyor çok güzel eğer çocuk o soruyu cevaplamamış (6. ve 11.sorularda olduğu gibi)yazmadan geçersem renksiz oluyor ben ise bu hücrenin yeşil olmasını istiyorum

http://dosya.web.tr/RgXdeO

şimdiden teşekkür

Son düzenleme:
sizin verdiğinizde tüm hücreler cevap girilmediği için yeşil doğru ama ben tıpkı yanlış yazdığımda hemen kırmızı oluyor ya boş bıraktığımda yeşil olsun ilk sayfa açıldığında renksiz görünsün diyorum bilmem anlatabildim mi

arkadaşların kullanımına sunacağım için ola ki formüllerin alanını yanlışlıkla yazarsa dosya bozulmasın diye şifre koydum. şifre de 1 zaten

Sayın BORNOVALI
ilginizden dolayı çok teşekkür ederim sizden bir ricam daha olacak o sütundaki kırmızı-yeşil ve boş alanları saydırıp d42 ye kırmızıları-d43 e yeşilleri ve d44 e de boş dolgusuz alanları kaç tane olduğunu toplatmak istiyorum.

DOSYA YOLLAMIYORUM YUKARIDAKİ LİNK GEÇERLİ

Sayın ÖMER baran
yardımlarınız için sonsuz teşekkür ederim hatta istemediğim ama yaptığın tüm katkılardan dolayı tekrar teşekkürler

Sayın ÖMER baran
yardımlarınız için sonsuz teşekkür ederim hatta istemediğim ama yaptığın tüm katkılardan dolayı tekrar teşekkürler
Özel mesaj ile; makro içersin mi içermesin mi gibi şeyleri de sormuştum ancak siz cevaplamayınca bu şekilde formüllerle hazırlanmış bir dosya ortaya çıkmış oldu.

Eğitim camiasına mensup olduğunuza göre; her daim destek isteyebilirsiniz.
Becerebileceğim konularda her zaman destek veririm.
İyi günler dilerim.

ömer.baran, yaptığınız excel dosyası gerçekten çok güzel olmuş elinize sağlık. Özel bir şirkette planlama müh. olarak çalışıyorum. Bunu nasıl yaptığınızı detaylı olarak anlatabilir misiniz? Hangi formülleri kullandınız? Değişiklik yapıp bizde bu tür formülleri kendi dosyamızda uyarlayabiliriz.

Geri