• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
ingilizce
arkadaşlar b1 hücresine =(A1-BUGÜN()&" GÜN KALDI") şeklinde bir formül yazdım. sonra koşullu biçimlendirme ile b1 hücresi için yeni kural > yalnızca şunu içeren hücreleri biçimlendir > belirli bir metin > içerir > 1 GÜN KALDI dedim. şu formül gayet iyi şekilde çalışıyor yukarıda yanlışlık varsa boş verin. Benim soruma gelince;

sonra a2 hücresine yeni bir tarih girdiğimde b2 hücresinde hem yukarıdaki formül hemde yukarıdaki koşullu biçimlendirme otomatik çalışıyordu. örnek veriyorum.

bugün tarih 1.1.13 olsun.
ben a1 hücresine 2.1.13 yazıyorum.
b1 hücresinde zaten yukarıdaki formül yazılı. bu nedenle b1 hücresinde "1 gün kaldı" yazıyor. koşullu biçimlendirme de olduğu için otomatik istediğim şekilde biçimleniyor b1 hücresi "1 gün kaldı" şeklinde olduğu için.

ama ne a2 ne de b2 hücresinde hiçbir formül ve koşullu biçimlendirme var. alttaki hücrelerin hepsi boş. ama ben a2 hücresine 2.1.13 yazdığımda b2 hücresinde formül otomatik çalışıyor ve yine "1 gün kaldı" diyor ve koşullu biçimlendirme de yine çalışıyor uygun şekilde.

sonra excel dosyasını sildim yanlışlıkla. ama yine aynı şekilde formül üretmeme rağmen aynı şey olmadı. ben mi yanlışlıkla bir yerlere bastım bilmiyorum ama nasıl yapabilirim aynı şeyi? yani a2 ve b2 hücresi boş olacak ya da boş görünecek ama ben a2 hücresine değer girdiğimde b2 hücresinde formül otomatik çalışacak.

şimdiden teşekkürler

=eğer(a1="";"";A1-BUGÜN()&" GÜN KALDI")
yukarıdaki formülü kullanabilirsiniz. bu formülü b1 hücresine yapıştırın. b2 hücresi için "a1" değerini a2 yapmanız yeterli

cevabınız için teşekkürler ancak sorum a1 hücresi boş ise formül gözükmesin veya b1 değerinde bir değer olmasın değil.

19.3.13 yani bugün için konuşursak;
a1 4.4.13 tarihi var. b1 hücresinde de =eğer(a1="";"";A1-BUGÜN()&" GÜN KALDI") formülü var.
sonuç olarak a1 hücresi boşken b1 boş; a1 hücresinde 4.4.13 tarihi varken b1 hücresi 16 gün kaldı şeklinde. aşağıdaki hiçbir hücrede formül ve koşullu biçimlendirme bulunmuyor. yani a2 hücresinde bir tarih yok ve b2 hücresinde hiçbir formül yok.

ancak a2 hücresine 5.4.13 tarihi yazıldığında b2 hücresinde "=eğer(a2="";"";A2-BUGÜN()&" GÜN KALDI")" gibi bir formül kendiliğinden çalışıyor. a2 hücresinde de 5.4.13 tarihi olduğu için "17 gün kaldı" şeklinde bir b2 hücresi oluşuyor. sormak istediğim nokta burasıydı. Bu arada sildiğim excel dosyasında bu şekilde yaklaşık 8 ya da 10 işlem vardı alt alta. yani belki de excel kendisi benim yaptığım işlemlerle ilgili otomatik formül tamamlama gibi bir şey uyguluyor da olabilir mi?

teşekkürler

Geri