• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
2007, türkçe
merhaba,

D hücresinde, ortalama almadan koşullu biçimlendirmeden formul alınana kriterleri belirterek kouşullu biçimlendirme nasıl yapabiliriz. Örnete A sütununda Vize1, B sütununda Vize2 ve C sütununda ise Vize3 nortu var. D sütununa ortalamayı aldırmadan direkt koşullu biçimlendirmenin formul alannından ortlama (Vize 1, Vize2, Vize3)<40 ,se kırmızı ile işaretle yapabilmemiz mümkün müdür?

Teşekkür eder,

İyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

merhaba,

D hücresinde, ortalama almadan koşullu biçimlendirmeden formul alınana kriterleri belirterek kouşullu biçimlendirme nasıl yapabiliriz. Örnete A sütununda Vize1, B sütununda Vize2 ve C sütununda ise Vize3 nortu var. D sütununa ortalamayı aldırmadan direkt koşullu biçimlendirmenin formul alannından ortlama (Vize 1, Vize2, Vize3)<40 ,se kırmızı ile işaretle yapabilmemiz mümkün müdür?

Teşekkür eder,

İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba
Veri Aralığını Seçin. Örneğin A2:C100 gibi
Koşullu Biçimlendirme - Yeni Kural - Biçimlendirilecek Hücreleri Belirlemek İçin Formül kullan - Kutucuğa -
Kod:
=ORTALAMA($A2;$B2;$C2)<40
Bu formülü yazın - Biçimlendir - Dolgudan renk ( Kırmızı ) seçin ve tamam diyerek koşulu tamamlayın sonuçları gözlemleyin.

koşullu biçimlendirme _arasında değil

merhabalar,

ekteki örnekte koşullu biçimlendirmeler yaptım. Fakat 41 nolu satırda CI41/CI39>0.01 VE CI41/CI39<0.18 ARASINDA değilse şeklinde koşullu biçimlendirme yapmak istedim.Fakat bunu yeni kural kısmından yalnızda şunu içeren hücreleri biçimlendir kısmında arasında değil seçilip ilk hücreye ilk formül ve kısmından sonra ikinci hücre kısmında diğer formülü yazdım. fakat olmadı. Ekteki örnekte oluşturduğum format mevcuttur. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Kısacası kdv oranı 0,01 ile 0,018 arasında değilse renklendirsin?

Teşekkür eder,

İyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Yukarıda sorduğunuz soru ile bu sorunun ne alakası var_? Koşullu biçimlendirme diye her soruyu üst üste mi soracaksınız_?
Bir soru sordunuz yanıt verdim şimdi siz de teşekkür edip yeni konu açarak sorunuzu sorabilirdiniz_?

Altın üye kendileri :) gold

Geri