• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
excel
arkadaşlar eklediğim excel için acil yardımlarınızı bekliyorum.
1)Y4 yerine 1. saat yazınca S9 daki sonuç 10 ile 50 arasında olmalı, değilse S9 u kırmızıya boyasın
2)Y4 yerine 1. saat yazınca Y20 de 900 yazsın
3)Y4 yerine 8. saat yazınca S9 daki sonuç minimum 80 olmalı, değilse S9 u kırmızıya boyasın

Yardımcı olursanız çok sevinirim. bunu birçok dosyama uygulayacağım umarım olur

Ekli dosyalar

S9 Hücresine

=IF(Y4="1. saat";RANDBETWEEN(10;50);IF(Y4="8. saat";RANDBETWEEN(80;100)))

Y20 hücresine =IF(Y4="1. saat";900)

Koşullu biçimlendirmede de Cell Value <>80 ve Cell ValueBetween 10 ve 50 yazın.

Sanırım ki olacaktır.

sanırım ben eksik anlattım biraz .benim aslında 1, 2, 4 ve 8. saatim var. bunlar için sonuçlarımın limitleri farklı yani 1. saat için 10-50 arası, 2. saat 40-75 arası, 4. saat 60-90 arası, 8. saat minumum %80 olmalı.değilse kırmızıya boyasa. bunların hepsi için kullanacağım bir biçimlendirme arıyorum. ayrı ayrı yapmayı denedim ama ben beceremedim.

Gönderdiğim dosyayı incele ve hangi koşulda çalışmadığını yaz

Ekli dosyalar

8. saat için çalışmadı bir de bunu başka hücrelere kopyalama istiyorum nasıl yapabilirim. 1. saat yerine 1 yazarak denemeye çalıştım olmadı örneğin $Y4$=1 yazınca algılamadı

saatlere 1,2,4,8 gibi yazarak deneyebilirsiniz...

Ekli dosyalar

Sayın dragon44760, çok teşekkür ederim. çok işime yaradı. yalnız son ve küçük birşey daha rica etsem sizden :) formülün en sonundaki min%80 bölümünü 80-115 arasında değilse kırmızıya boyasın diye yazmaya çalıştım. diğer parçalardan kopyaladım ama olmadı:( bunun içinde yardımcı olur musunuz

yalnız formülü başka hücrelere de kopyalayınca olmuyor. $Y$4 şeklince yazıyorum formül çalışmıyor. yazdığınız formülü farklı 10 hücreye de uygulayacagım. kusura bakmayın çok uğraştırdım sizi:(

arkadaşlar yardım bekliyorum

Geri