• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
excel
arkadaşlar
A2 hücresine 'alınan' yazdığımda B3 hücresindeki değer 230-250 arası değilse kırmızıya boyasın B3 ü.
A2 hücresine 'verilen' yazdığımda B3 hücresindeki değer 215-270 arası değilse kırmızıya boyasın B3 ü.

yardımcı olurmusunuz

üzerinde çalıştığım haliyle ekte yolluyorum. tekrar bakabilir misiniz? teşekkurler

Ekli dosyalar

Bende düzgün çalışıyor, a2 ye alınan yazdığımda 230 dan düşük ve eşit, 250 den yüksek ve eşitse kırmızı oluyor bu sayılar arasında ise siyah,
a2 ye verilen yazdığımda 215 den düşük ve eşit, 270 den yüksek ve eşitse kırmızı oluyor bu sayılar arasında ise siyah

Siz bu şekilde istemiyor musunuz?

accountant80 arkadaşımız cvp vermiş ama ilk istenilen için birtane yazdım. anternatif olsun

Ekli dosyalar

U3 hücresine "iptal" yazığımda W11 deki değer 240 arasında değilse kırmızıya boyayacak
ben bu cemleyi anlamadım 240'a eşit değilsemi=

Bende düzgün çalışıyor, a2 ye alınan yazdığımda 230 dan düşük ve eşit, 250 den yüksek ve eşitse kırmızı oluyor bu sayılar arasında ise siyah,
a2 ye verilen yazdığımda 215 den düşük ve eşit, 270 den yüksek ve eşitse kırmızı oluyor bu sayılar arasında ise siyah

Siz bu şekilde istemiyor musunuz?

accountant80 ÇOK TEŞEKKÜRLER. ilk açtığımda neden olmadı bilmiyorum ama şimdi kullanabiliyorum. sanırım kendi excelime aktarırken yanlış girdim. peki alınan isminin yanına baş, son gibi tanımlayıcı uzantı koysam bunu ne şekile yapabilirim. alınan** yaparak denedim ama olmadı.

accountant80 ÇOK TEŞEKKÜRLER. ilk açtığımda neden olmadı bilmiyorum ama şimdi kullanabiliyorum. sanırım kendi excelime aktarırken yanlış girdim. peki alınan isminin yanına baş, son gibi tanımlayıcı uzantı koysam bunu ne şekile yapabilirim. alınan** yaparak denedim ama olmadı.

Rica ederim,
Biçim/Koşullu biçimlendirme sekmesinde yer alan formüldeki "alınan" yazan tırnak içindeki veriyi "alınan**" olarak değiştirseniz bu kes a2 hücresine alınan** yazdığınızda işlem gerçeklerşir.

aynı formülde "verilen" yazan yer içinde aynısı geçerli.

formülü başka satıra da uygulamaya çalıştığımda hata veriyor. formül mü değişiyor acaba?

Başka satıra kopyalayınca formüldeki hedef hücrelerin adresleri değişir, değişmemesini istiyorsanız mesela A1 olan hücre adresini A$1$ olarak değiştirin, sonra kopyalayın.

Başka satıra kopyalayınca formüldeki hedef hücrelerin adresleri değişir, değişmemesini istiyorsanız mesela A1 olan hücre adresini A$1$ olarak değiştirin, sonra kopyalayın.

ekte dosya çalışmamı yolluyorum. saırım ben bi hata yapıyorum. dosyayı kapatıp açtığımda formülü tam olarak uygulamıyor. verilen değere uymayan değeri boyamadığını fark ettim. bir de formülü başka hücrelere kopyalayabilmem için düzenler misiniz? sizi çok uğraştırdım, kusura bakmayın ne olur

Ekli dosyalar

Estağfurullah, uğraşmak mesele değil ama ben excel 2003 kullanıyorum ve dosyanızı açamıyorum, dosyayı 2003 formatında kaydedip, tekrar gönderirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Dosyanızı ekledim, fakat "alınan**" veya "verilen**" ile neyi kastettiğinizi anlayamadım, Formülün yazımında diyor ki U3 hücresinde "alınan" yazıyorsa şunları yap, "verilen" yazıyorsa şunları yap. Bu veriyi değiştirirseniz formül çalışmaz.

Ekli dosyalar

Dosyanızı ekledim, fakat "alınan**" veya "verilen**" ile neyi kastettiğinizi anlayamadım, Formülün yazımında diyor ki U3 hücresinde "alınan" yazıyorsa şunları yap, "verilen" yazıyorsa şunları yap. Bu veriyi değiştirirseniz formül çalışmaz.

"alınan" yazılacak hücreye alınan baş, alınan son gibi tanımlayıcı bir uzantı eklemek istediğim için öyle yazmıştım.

"alınan" yazılacak hücreye alınan baş, alınan son gibi tanımlayıcı bir uzantı eklemek istediğim için öyle yazmıştım.

O şekilde yapamazsınız, U3 hücresinde alınan veya verilen yazılarından başka birşey yazılırsa formül çalışmaz, illa ki alınan baş veya alınan son yazmak istiyorsanız ayrı bir formül yazmak gerekir.

Geri