• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu biçimlendirme, mantıksal sınama - kopyalama

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Koşullu biçimlendirme ve mantıksal sınamayı aynı hücre için kullandım fakat bu formülasyonları kopyalayamıyorum.

Şöyle ki;

G5 hücresi için aşağıdaki mantıksal sınamayı uyguladım ve bu formülü G139'a kadar tüm hücrelere uyguladım.

=EĞER((B5=D5);(0);(B5+C5-D5))

Aynı şekilde her hücre için 2 fonksiyonlu koşullu biçimlendirme uyguladım.

Şu durumda G5'ten G139'a kadar olan tüm sütunda aynı hücre için hem mantıksal sınama hem de 2 fonksiyonlu koşullu biçimlendirme mevcut.

Benim istediğim ise aynı şeyi M5-M139 arasına yapmak fakat mantıksal sınamadaki ve koşullu biçimlendirmedeki hücreler değişecek, ilk sütundaki formülasyonun sabit kalmasını istemiyorum. Foruma dosya yüklemeyi bilmediğim için anlatmak durumunda kaldım. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

Şimdiden teşekkürler.

Ne kadar anlatsanız da örnek dosya en güzelini anlatır.
dosya.co veya dosya.tc benzeri sitelere dosyanızı yükleyip link vererek dosyanızı paylaşabilirsiniz.

Dosyayı ekleyebildim. Dosya üzerinden tekrar anlatayım;

Dosyada görüldüğü üzere G11-G21 arası hücrelerde hem mantıksal sınama, hem de koşullu biçimlendirme var. G22-G139 arasında ise sadece mantıksal sınama var.

Amacım ise G11-G21 arası koşullu biçimlendirme ve mantıksal sınama ayarını G22-G139 arasına ve aynı şekilde tablonun geri kalan "TOPLAM" yazan sütunlarına uygulamak. Koşullu biçimlendirmeler 2 adet formül içerdiği için her bir hücre için bu işlemi yapmak belki günler belki haftalar sürecek.

Bilgillierden ricam bu işlemin kısa yolunu paylaşabilir mi?

Saygılar, sevgiler.

Yeni Microsoft Office Excel Çalışma Sayfası.xlsx - 190 KB

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim bilginiz için. İyi günler.

Geri