• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Biçimlendirme ile Mükerrer Kayıt Tespiti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Excel 2010 TR ve 2016 TR versiyonu.
Hayırlı günler. Daha önce koşullu biçimlendirme ile mükerrer kayıtları gösterme işlemini yapmıştık. Ancak ekteki dosyada da göreceksiniz, Sayfa1 sayfasında, I, J ve K sütunlarında toplu olarak mükerrer kayıtları gösteriyordu. Oysa benim istediğim, sadece "I" sütunundaki mükerrer kayıtları, "J" sütunundaki mükerrer kayıtları, "K" sütunundaki mükerrer kayıtları ve yeni eklediğim "L" sütunundaki mükerrer kayıtları, sadece kendi sütununda olan mükerrer kayıtları göstersin istiyorum. Yani örneğin "J" sütununda bulunan 'xxxxxx' kaydından "K" sütununda da varsa, onu mükerrer olarak kabul etmeyecek. Sadece aynı sütunda, aynı köyün adı birden fazla varsa, o zaman mükerrer kayıt olarak zemini normal, sadece yazısı koyu kırmızı olacak.
Birde, Sayfa1 sütununa köy isimlerinin yazıldığı "L" sütunu ekledim. Onu da "Data" ve "Boş" sayfalarına uyarlamak istiyorum. Daha önce Sayfa1 sayfasında "Boş" sütununu açmayı unutmuşum. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Allah'a emanet olun.

Ekli dosyalar

Merhaba dosyanızdan pek anlamadım ama aynı sütunda mükerrer kayıtları biçimlendirebilmek için Koşullu biçimlendirmede formül kullan bölümüne gelerek aşağıdaki formülü uygulayabilirsiniz.
=EĞER(EĞERSAY($A$1:$A1;$A2)>0;DOĞRU;YANLIŞ)
Verilerinizin A2 hücresinden başladığını kabul ederek yaptım. Yerini değiştirebilirsiniz. Örneğin L2 hücresinden başlıyorsa formülü
=EĞER(EĞERSAY($L$1:$L1;$L2)>0;DOĞRU;YANLIŞ) şeklinde değiştirin. Eğer C3 den başlıyorsa formülü
=EĞER(EĞERSAY($C$2:$C2;$C3)>0;DOĞRU;YANLIŞ)
şeklinde değiştirin.

Merhaba dosyanızdan pek anlamadım ama aynı sütunda mükerrer kayıtları biçimlendirebilmek için Koşullu biçimlendirmede formül kullan bölümüne gelerek aşağıdaki formülü uygulayabilirsiniz.
=EĞER(EĞERSAY($A$1:$A1;$A2)>0;DOĞRU;YANLIŞ)
Verilerinizin A2 hücresinden başladığını kabul ederek yaptım. Yerini değiştirebilirsiniz. Örneğin L2 hücresinden başlıyorsa formülü
=EĞER(EĞERSAY($L$1:$L1;$L2)>0;DOĞRU;YANLIŞ) şeklinde değiştirin. Eğer C3 den başlıyorsa formülü
=EĞER(EĞERSAY($C$2:$C2;$C3)>0;DOĞRU;YANLIŞ)
şeklinde değiştirin.

Sayın hocam, koşullu biçimlendirme formüllerini, yaklaşık 10 yıldır kullanıyorum. Ancak ilk kez bu seferkinde başarılı olamadım. Düşünüyorum, acaba birden fazla sütun için ayrı ayrı giriyorum, ondan mı? Çünkü bu güne kadar sadece tek sütun üzerinde mükerrer kayıt taraması yapan koşullu biçimlendirmeler yaptım. Bu arada ben bu konuyu kapatıp, aynı dosyayı neredeyse tümüyle değiştirerek yapamadıklarım konusunda bu sefer sizlerden esaslı yardım istiyorum. Her şey için çok teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri