• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu biçimlendirme ile ikaz verme

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
herkese merhaba!
değerli arkadaşlar ekteki dosya içerisindede izahat yapmaya çalıştım.konuyu forumdada aramaya devam etmekteyim.teminat mektupları tahsil tarihlerine 7 gün ve 3 kala hücre arka planının kırmızı ve mavi olarak değişmesi için KOŞULLU BİÇİMLENDİRME ye nasıl bir formül yazmalıyım yardımcı olacakşimdiden şükranlarımı sunarım.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki (C2 hücresindeki koşullu biçimlendirmeyi) inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

herkese merhaba!
değerli arkadaşlar ekteki dosya içerisindede izahat yapmaya çalıştım.konuyu forumdada aramaya devam etmekteyim.teminat mektupları tahsil tarihlerine 7 gün ve 3 kala hücre arka planının kırmızı ve mavi olarak değişmesi için KOŞULLU BİÇİMLENDİRME ye nasıl bir formül yazmalıyım yardımcı olacakşimdiden şükranlarımı sunarım.

Valla kardesim, bende seninkine uyan bir programim var ama. Userform ilgili eger Useform kodunu istiyorsan gönderebilirim,. saygilar

değerli arkadaşlar öncelikle ilginiz için şükranlarımı sunarım.
sayın paranormal!!! önerdiğiniz çalışmanızı eklemenizi isterim tabiki benim olmaz ise başka arkadaşların işine yarayabilir.yeni ufuklar açma anlamında yol gösterici olur kanaatindeyim.
sayın muygun uzmanım dosya içerisnde belirttiğiniz gibi örnekte eksik bilgi gönderdiğimin farkına vardım.çözümünüz için teşekkür ederim.ayrıca D2 hücresindeki ilaveniz çok yerinde olmuş
bende şöyle bir yönetm denedim;
C2 deki biçimlendirme için 1.koşul
=YADA($C$2-$D$2=7;$C$2-$D$2=6;$C$2-$D$2=5;$C$2-$D$2=4)formülünü
2.koşul olarakda
=YADA($C$2-$D$2=3;$C$2-$D$2=2;$C$2-$D$2=1)formülünü kullandım
ayrıca D2 hücresinede BUGÜN fonksiyonunu uyguladım
dosyayı ekliyorum inceleyip yorumlarınızı paylaşır iseniz memnun olurum saygılar

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eklediğiniz formüllede sonuç alınıyor.
Sadece biçimlendirme (renk) ters oluşturulmuş (4-7 gün arası kırmızı, 1-3 gün arası mavi) sizin için mahsuru yoksa bu şekilde de kullanılabilir yada renkler değiştirilebilir.
İyi çalışmalar.

Merhaba

Merhabalar koşullu biçimlendirme konularını incelerken açtığınız konuyu farkettimde benimde bi sorunum var dosyayı ekledim ve dosyanın içinde sorunumu belirttim. yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Geri