• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

KOŞULLU BİÇİMLENDİRME HK. YARDIM LÜTFEN..

Excel Vers. ve Dili
EXEL D
Merhaba

Resimde gördüğünüz gibi kalan günleri koşullu biçimlendirmek istiyorum. Niyetim, D sütununda ki günleri bugün den 5 gün kala kırmızı yapması.. Nasıl bir değer atamam gerekiyor???
r1AX2P.jpg

once ilgili sütünu secin sonrakoşullu biçimden yeni kuralı seçin çıkacak tabloda 2 satırı yani yalnızca sunu içeren hücreleri biçimlenir o seçin altaki verilerde hücre değeri seçin yanında küçük yada eşit seçeneği ve formül çubuğuna 5 yazin bicimlendir butonundan istediğiniz renk ve ayarları yapabilirsiniz

Dediğiniz gibi yaptım fakat olmadı.. Sütuna Normal sayı yazdığımda oluyor ama gün olduğu için kabul etmiyor.. bu arada uyguladığım kod =(C3-BUGÜN())&" Gün Kaldı"

Dediğiniz gibi yaptım fakat olmadı.. Sütuna Normal sayı yazdığımda oluyor ama gün olduğu için kabul etmiyor.. bu arada uyguladığım kod =(C3-BUGÜN())&" Gün Kaldı"
bilgisayarımı açınca dönerim size cepten yazmıştım

D2,D100 hücre aralığını seçiniz.Koşullu biçimlendirme,Yeni kural,biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan.Formül alanına aşağıdaki formülü kopyalayınız.Dolgu rengi olarak kırmızı belirleyiniz.Geçen günleri biçimlendirmez.
Kod:
=VE($C2<>"";$C2<=BUGÜN()+5;$C2>=BUGÜN())

Son düzenleme:
tekrar merhaba örnek F1 HÜCRESİNE =BUGÜN() formülünü yazalım daha sonra 2 nolu mesajımda anlattığım üzere 5 yerine =$F$1+5 formülünü uygulayıp biçimlendirin lütfen

Son düzenleme:
Merhaba,

5 gün kala biçimlenecek, peki günü geçmişse ne olacak, örneğinizde negatif değerler de var.

Formülünüzü C3-BUGÜN()
Olarak kullanın, illakine "Gün Kaldı" lafını da görmek istiiyorsanız :

Alanı Seçin
Hücre Biçimlendirme
İsteğe uyarlanmış
Tür kısmına

Kod:
0 "Gün Kaldı"

Yazın ve Tamam

Koşullu Biçimlendirmeyi Artık yapabilirsiniz.

Geçen günleri biçimlendirmiyecek şekilde #5 iletideki formül günçellendi.

Geri