• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Biçimlendirme Hatası.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Excel 2010 TR ve 2016 TR versiyonu.
Hayırlı günler. Ekteki dosyada aslında gayet basit olan ve her zaman yaptığım koşullu biçimlendirmeyi bu sefer nedense yapamadım. İstediğim, Eğer Kesinti Tutarı Toplam Borçtan Büyükse, "HATA!" mesajı verip, yazı rengini kırmızı yapsın. Yine ikinci koşul olarak, TOPLAM BORÇ - ÖDENEN = 0 ise, o zaman da 0 (sıfırı) koyu siyah yapsın. Ama bir türlü yapamadım. Bu arada 2003 kullanıyorum. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Ayrıca Kadir Geceniz Mübarek olsun.

Ekli dosyalar

Merhaba,

eki inceleyiniz... Umarım isteğinize cevap verir..

Selamlar...

Son düzenleme:
Sayın sakman26 Allah razı olsun. Elinize yüreğinize sağlık. Dosyayı biraz inceledim. Gerçekten mükemmel olmuş. Ben Kamuda devlet memuruyum. Aylık maaş ve ücret verdiğimiz 120 kamu görevlisinden aşağı yukarı üçte birinin icra borcu var. Bazılarınınki ise dudak uçuklatan cinsten. İşte biz her ay icralık olanlarından hakedişlerinden belirli düzende icra kesintisi yapıyoruz. Tabi hiç birinin icra borcu bir yılda bitecek miktarda değil. Onun için ben bir sayfaya 4 yıl sığacak şekilde düzenlemeyi yaptım. Aslında "Koşullu Biçimlendirme" sıkıntısını aşabilseydim, formülü 12 yıl olacak şekilde yani 3 sayfada tamamlanacak şekilde oluşturacaktım. Mesela birinci yıl 2012 değil de, 2011 veya 2010, yada 2013 olabilir. Yani birinci sayfanın ilk yılı girildiğinde, diğer yıllar gördüğünüz şekilde yansıyor. Onun için bir yılın son kalanından başlayarak devam eden yıllara borç sıfırlanana kadar devam edecek. Tabi biz her ay farklı tutarlarda kesinti yaptığımız için, aylık sabit tutar yapmayacağız, kesinti tutarını kendimiz her ay elden gireceğiz. Ben formülleri ona göre düzenleyeceğim. Şimdi dosyayı daha detaylı inceleyip, inşaallah Evvel Allah'ın izniyle bunu yapabilirim, diye düşünüyorum. HERŞEY İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. ALLAH RAZI OLSUN. BU ARADA HAYIRLI BAYRAMLAR DİLİYORUM. BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN İNŞAALLAH.

Geri