• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Biçimlendirme Hakkında.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
A1 hücresindeki isim "=+" formülü ile m1 hüçresinen alınıyor
istediğim şey e1 hücresi "1" ise "a1" hücresi dolgusu kırmızı "2" ise sarı "3" ise yeşil olsun
ama isimler kalsın.

=e1=1 ise biçimlendirmeden kırmızı dolgu 2 ise sarı 3 ise yeşil dolguyu seçerek denedim ama olmuyor. E1 "1" ise komple bütün satırlar kırmızı "2" ise komple bütün satırlar sarı "3" ise komple bütün satırlar yeşil oluyor.

Ekli dosyalar

A1 hücresindeki isim "=+" formülü ile m1 hüçresinen alınıyor
istediğim şey e1 hücresi "1" ise "a1" hücresi dolgusu kırmızı "2" ise sarı "3" ise yeşil olsun
ama isimler kalsın.

=e1=1 ise biçimlendirmeden kırmızı dolgu 2 ise sarı 3 ise yeşil dolguyu seçerek denedim ama olmuyor. E1 "1" ise komple bütün satırlar kırmızı "2" ise komple bütün satırlar sarı "3" ise komple bütün satırlar yeşil oluyor.

merhaba
veri aralığını seçin
biçim - koşullu biçimlendirme - formül bölümüne
1 için
Kod:
=$E1=1
biçim ayarlayın
2 için
Kod:
=$E1=2
biçim ayarlayın
3 için
Kod:
=$E1=3
biçim ayarlayın
bu formülleri girin ve biçimlerini ayarlayın

a1 hücresinde farklı biçimlendirmeler var onları silip tekrar deneyin.

merhaba
veri aralığını seçin
biçim - koşullu biçimlendirme - formül bölümüne
1 için
Kod:
=$E1=1
biçim ayarlayın
2 için
Kod:
=$E1=2
biçim ayarlayın
3 için
Kod:
=$E1=3
biçim ayarlayın
bu formülleri girin ve biçimlerini ayarlayın

Dediğinizi yaptım ve örnek olarak eklediğim excelde oldu teşekkür ederim, ama orjinal excelde bir türlü olmuyor E1 deki değişiklik bütün sütünları değiştiriyor :(

formülde dolar işareti var onu kaldırıp sonra kopyala deyip alt satırlara biçimleri yapıştır deyin.

formülde dolar işareti var onu kaldırıp sonra kopyala deyip alt satırlara biçimleri yapıştır deyin.

Teşekkür ederim seqet. Peki dolarları ben özellikle yazmamıştım sütün ve satır seçerken otomatik çıktılar bundan sonraki işlemlerimde dolar işareti çıkarsa silmelimiyim.

Üstad Orjinal excelin ilk 5 satırlı hali ekte yaklaşık 16.000 satır var. Bu dosya üzerinden yardımcı olabilir misiniz, teşekkür ederim.

formülleri yanlış yazmışsınız.
$I$3:$I$16000 olarak yazmışsınız oysa benim verdiğim formüller farklıydı.
eki inceleyin dosyanızı düzenledim. koşullu biçimlendirmelere bakınız

Ekli dosyalar

Geri