DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim.Merhaba;
Doğru anladıysam eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
Sayın muygun öncelikle böyle sıkıcı bir konu için bana zaman ayırdığınız için gerçekten çok teşekkür ederim.Merhaba Syn. konas06;
Öncelikle tablonuz çok karmaşık.
Neden 3 parçalı bir tablo?
1 satırda ;
plaka,tarih,geliş yada gidişno,park,müşteri bilgileriniz olsa , bunun devamındada istediğiniz veriler olsa bu tabloyu diğer sayfa ile mukayese etmek kolaylaşır. üstelik gereksiz birçok sütundanda kurtulmuş olursunuz.
Tablonuzu mevcut durumuyla çözmeye uğraştım ama içime sinen bir çözüm olmadı. Gelen ve giden tablonuzu hallettik diyelim. Ama üçüncü tablonun yani ekteki Tüm liste sayfanızda BE : CP aralığının hangi veriye ,hangi tarih+plaka+geliş yada gidişe ait olduğunu anlamak mümkün değil yada ben anlamadım.
Eki inceleyin. Koşullu biçimlendirmede uygulanan mantığı eksik kalan yere uygulayabileceksiniz.
İyi çalışmalar.
Selam.Malesef bir çözüm yolu bulamadım.
Dosyayı yine değiştiriyorum.
Umarım bu sefer çözülür.
Herkese selam.
=TOPLA.ÇARPIM(([B]tarih[/B]=$A3)*([B]musteri[/B]=$B3)*([B]pazar[/B]=$C3)*([B]kod[/B]=D$2)*([B]alan[/B]))<>D3
Bahsettiğiniz ad tanımlamalarını yaptım ancak sonuçlarda bir değişiklik olmadı.Merhaba,
Aşağıdaki işlermleri uygulayınız.
Ekle / Ad Tanımlamadan;
tarih ='DİĞER SAYFA'!$A$3:$A$10
musteri ='DİĞER SAYFA'!$B$3:$B$10
pazar ='DİĞER SAYFA'!$C$3:$C$10
kod ='DİĞER SAYFA'!$D$2:$L$2
alan ='DİĞER SAYFA'!$D$3:$L$10
Daha sonra D3:I10 aralığını fare ile seçerek koşullu biçimlendirmeden formülün bölümüne;
yazın ve biçimden istediğiniz rengi seçerek tamam butonu ile işlemi bitirin.Kod:=TOPLA.ÇARPIM(([B]tarih[/B]=$A3)*([B]musteri[/B]=$B3)*([B]pazar[/B]=$C3)*([B]kod[/B]=D$2)*([B]alan[/B]))<>D3
Not: Aynı türden verilerin birden fazla olmadığı düşünülmüştür. Birden fazla olma ihtimali varsa küçük bir değişiklik yapmak gerekir..
.
Ayrıca sizin de belirttiğiniz gibi aynı kodlarının birden fazla olduğunda toplamlarının dikkate alınması gerektiğinde formülde nasıl değişiklik yapmamız gerekiyor.
Eki inceleyiniz.
Koşullu biçimlendirme D3:I10 aralığındadır..
İlk gördüğü değere göre mi hesaplama yapacak?
.
Hocam dosyaya açıklama yazmadım.Dosyada bir açıklama göremedim..
.
Şuan formül bu istediğinizi yapıyor.
Yalnız alanı genişletmişsiniz. Ad tanımlamadaki aralıkları yeni alana uygun şekilde değiştiriniz.
Kod ve Alan adlarındaki L leri M olarak değiştiriniz..
Eğer sürekli alan değişken olacaksa dinamik alan kullanmanızda fayda var..
.
Şuan formül bu istediğinizi yapıyor.
Yalnız alanı genişletmişsiniz. Ad tanımlamadaki aralıkları yeni alana uygun şekilde değiştiriniz.
Kod ve Alan adlarındaki L leri M olarak değiştiriniz..
Eğer sürekli alan değişken olacaksa dinamik alan kullanmanızda fayda var..
.
Son açıklamanızdan birşey anlayamadım. Hücre adresi vererek olması gerekeni detaylı açıklarmısınız..
.