• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Biçimlendirme Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan heyaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR
Merhabalar,

Elimde yaklaşık 1000 satırlık bir excel dosyası var. Bu dosya için koşullu biçimlendirme yapmak istiyorum fakat bir türlü yapamıyorum.

Sorun şu;

A1,B1,C1,D1,E1,F1 şeklinde 1000 satırlık veriler var yani A1000,B1000,C1000,D1000,E1000,F1000 gibi.

A ve B sütunundaki veriler biri diğerinden büyük, eşit veya küçükse D ve F yi kırmızı yapmak istiyorum.

Yani;

A5 < B5 ise D5 ve E5 yi boya
A5 = B5 ise C5 yi boya
A5 > B5 ise F5 yi boya gibi

A6 < B6 ise D6 ve E6 yi boya
A6 = B6 ise C6 yi boya
A6 > B6 ise F6 yi boya gibi

A7 < B7 ise D7 ve E7 yi boya
A7 = B7 ise C7 yi boya
A7 > B7 ise F7 yi boya gibi

Bunu tek satırda yapabiliyorum ama 1000 satıra uygulayamıyorum. Her satır için elle tekrar yapmam gerekiyor. Bunu nasıl A ve B de ki tüm satırlara uygulayabilirim?

Merhaba.

Koşullu biçimlendirme uygulanacak verilerinizin 3'üncü satırdan başlayarak aşağı doğru listelendiği düşünülmüştür.
Verilerin ilk satırı farklı ise formüldeki mavi renklendirdiğim 3 sayılarını, ilk veri satırının numarasiyla değiştirirsiniz.

-- C3:F1000 hücre aralığını seçin,
-- koşullu biçimlendirme kısmında KURALLARI TEMİZLE=>SEÇİLİ HÜCRELERDEN KURALLARI TEMİZLE'yi seçin,
-- bu hücre aralığı seçiliyken KOŞULLU BİÇİMLENDİRME=>YENİ KURAL=>FORMÜL KULLAN yöntemini seçip, aşağıdaki formülü alt taraftaki FORMÜL kısmına yapıştırın,
-- renk vs. koşullu biçim özelliklerini ayarlayarak
işlemi onaylayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]YADA[/COLOR]([COLOR="red"]VE[/COLOR]([COLOR="red"]YADA[/COLOR]($A[B][COLOR="Blue"]3[/COLOR][/B]<>"";$B[B][COLOR="Blue"]3[/COLOR][/B]<>"");$A[B][COLOR="Blue"]3[/COLOR][/B]=$B[B][COLOR="Blue"]3[/COLOR][/B];[COLOR="red"]SÜTUN()[/COLOR]=3);[COLOR="red"]VE[/COLOR]([COLOR="red"]YADA[/COLOR]($A[B][COLOR="Blue"]3[/COLOR][/B]<>"";$B[B][COLOR="Blue"]3[/COLOR][/B]<>"");$A[B][COLOR="Blue"]3[/COLOR][/B]>$B[B][COLOR="Blue"]3[/COLOR][/B];[COLOR="red"]SÜTUN()[/COLOR]=6);[COLOR="red"]VE[/COLOR]([COLOR="red"]YADA[/COLOR]($A[B][COLOR="Blue"]3[/COLOR][/B]<>"";$B[B][COLOR="Blue"]3[/COLOR][/B]<>"");$A[B][COLOR="Blue"]3[/COLOR][/B]<$B[B][COLOR="Blue"]3[/COLOR][/B];[COLOR="red"]YADA[/COLOR]([COLOR="red"]SÜTUN()[/COLOR]=4;[COLOR="Red"]SÜTUN()[/COLOR]=5)))

Hocam öncelikle cevap için teşekkürler.

Formulu dediğiniz gibi uyguluyorum ( Örnek bir dosyada Kopyala/yapıştır şeklinde ) fakat Formulde hata vardır diye hata alıyorum.

Ayrıca bu formule ek olarak A1+B1=5 e eşitse C1i boya gibi birşey ekleyebilirmiyiz?

Teşekkürler.

Değerli Üstadım,

Öncelikle iyi pazarlar.

İndirdiğim dosyadaki, resimle anlatıma şapka çıkarttım. Eğitici, öğretici yaklaşımınızla ve eğitim sevdalısı olarak hepimizin gönlünü fethediyorsunuz. Binlerce kez teşekkürler.

Bu arada, görüntüler için hangi yazılımı kullanıyorsunuz?

Selâm ve sevgiler.

Eyvallah Sayın ŞENÜÇLER, bilmukabele.

PrintScreen => YAPIŞTIR şeklinde, ekran görüntülerini aldım.

Ben, yazı vs eklemek/boyutlandırmak gibi basit işlemler için ötedenberi
IrfanView adlı (sahibi İrfan isimli bir Boşnak kardeşimiz) programı kullanıyorum.

Bu işlemler için PAINT programı da kullanılabilir elbette, oklar/metin kutuları
excel menüleri üzerinden eklendi ve nesneler ilgisine göre gruplandırıldı.
.

Ömer hocam cevap için tekrar teşekkürler.

Ben dediğiniz gibi yaptım ve sorun benim excel dosyamdaymış. Düzelttim ve uyguladım koşullu biçimlendirmeyi.

Fakat;

Elimde bir makro mevcut. Bu forumdan almıştım onuda. Koşullu biçimlendirme yaptıktan sonra Filtreleme yapıyorum. Örneğin C sütununu filtreliyorum. Daha sonra Aşağıdaki Makro ile filtrelediğim değerlerdeki yazı rengi kırmızı olanları sayması için kullanmak istiyorum. Fakat Koşullu biçimlendirme yaparak renklendirdiğim için Makro "0"(sıfır) sonucunu veriyor. yani örneğin, 35. satırın yazı rengini elle renklendirdiğim zaman makro onu sayıyor. Koşullu biçimlendirme ile yaptığım zaman saymıyor. Bu konuda bir fikriniz varmı acaba?

Kod:
Function OzelTopla(rg As Range, Optional renk As Integer)
Dim hcr As Range
Application.Volatile
If renk = 0 Then: renk = 3
For Each hcr In rg.Cells
    If hcr.Rows.Hidden = False Then
       If hcr.Font.ColorIndex = renk Then
          deger = deger + 1
       End If
    End If
Next
OzelTopla = deger
End Function

EKLEME : Hocam araştırmalarım sonucu koşullu biçimlendirme yerine Makro ile yapsaydım renklendirmeyi bir sorun olmayacakmış. Veya sizin öneriniz / tavsiyeniz nedir?

Son düzenleme:
Sanırım aşağıdaki şekilde işlem yaparak sonuç alabilirsiniz.
Sorun yaşarsanız, cevabımın altındaki örnek belge ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin
açıklamalar doğrultusunda örnek belge ekleyerek destek rica etmenizi öneriyorum.

-- Prensip olarak sayısal işlemlerde RENK üzerinden hareket edilmesini önermiyorum ama tabiiki tercih sizin.
-- Koşullu biçimlendirmede kullanılan herbir biçimlendirme özelliklerini ayrı ayrı açın ve orada
yazı rengi kısmında iken sağ alttaki TEMİZLE düğmesine tıklayın.
-- Böylece koşullu biçimlendirmede sadece arkaplan rengi kalmış olacak ve kullandığınız KTF de bundan etkilenmeyecektir.
-- Ayrıca, kullandığınız KTF kodlarında aşağıdaki mavi renklendirdiğim kısmı eklemenizin yerinde olacağını düşünüyorum.
.
Kod:
       If [B][COLOR="blue"]hcr <> "" And[/COLOR][/B] hcr.Font.ColorIndex = renk Then

Sanırım aşağıdaki şekilde işlem yaparak sonuç alabilirsiniz.
Sorun yaşarsanız, cevabımın altındaki örnek belge ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin
açıklamalar doğrultusunda örnek belge ekleyerek destek rica etmenizi öneriyorum.

-- Prensip olarak sayısal işlemlerde RENK üzerinden hareket edilmesini önermiyorum ama tabiiki tercih sizin.
-- Koşullu biçimlendirmede kullanılan herbir biçimlendirme özelliklerini ayrı ayrı açın ve orada
yazı rengi kısmında iken sağ alttaki TEMİZLE düğmesine tıklayın.
-- Böylece koşullu biçimlendirmede sadece arkaplan rengi kalmış olacak ve kullandığınız KTF de bundan etkilenmeyecektir.
-- Ayrıca, kullandığınız KTF kodlarında aşağıdaki mavi renklendirdiğim kısmı eklemenizin yerinde olacağını düşünüyorum.
.
Kod:
       If [B][COLOR="blue"]hcr <> "" And[/COLOR][/B] hcr.Font.ColorIndex = renk Then

Hocam yardımlarınız için teşekkürler. Dediğiniz gibi yapınca oldu Çok sağolun.

Geri