• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Biçimlendirme Hafta Sonlarını renklendir

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ozkovlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013
Merhabalar;
Puantaj sayfasında F3 hücresinde Ayı değiştirdiğimde, o aya ait hafta sonlarını ve resmi tatillerini nasıl renklendirebiliriz.

Ekli dosyalar

Merhabalar;
Puantaj sayfasında F3 hücresinde Ayı değiştirdiğimde, o aya ait hafta sonlarını ve resmi tatillerini nasıl renklendirebiliriz.
ozkovlu şu senin exelde tık koyuyorsunta soldan sağa renk geliyor onu nasıl yaptın

Merhaba,
RTGünler sayfasının A sütununu ad tanımlamaya TATİLLER olarak kaydettikten sonra puantaj sayfasındaki koşullu biçimlendirme kuralını aşağıdaki formülle değiştiriniz.
=YADA(HAFTANINGÜNÜ(TARİH($J$3;$H$3;E$5);2)>5;EĞERSAY(TATİLLER;TARİH($J$3;$H$3;E$5))>0)

Ekli dosyalar

ozkovlu şu senin exelde tık koyuyorsunta soldan sağa renk geliyor onu nasıl yaptın

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A:aj]) Is Nothing Then Exit Sub
    Cells.Interior.Color = xlNone
If Target.Row = 1 Then Exit Sub
    Range("A" & Target.Row & ":aj" & Target.Row).Interior.ColorIndex = 20
End Sub

Merhaba,
RTGünler sayfasının A sütununu ad tanımlamaya TATİLLER olarak kaydettikten sonra puantaj sayfasındaki koşullu biçimlendirme kuralını aşağıdaki formülle değiştiriniz.
Ömer Bey;
Mart ayını seçtiğimde 16-17-23-24-30-31 işaretleniyor . Ancak 1 inden itibaren Nisan ayına geçtiğinden 6-7-13-14 işaretlenmesi gerekiyor.
yanlısrenk.JPG

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A:aj]) Is Nothing Then Exit Sub
    Cells.Interior.Color = xlNone
If Target.Row = 1 Then Exit Sub
    Range("A" & Target.Row & ":aj" & Target.Row).Interior.ColorIndex = 20
End Sub
tşk ederim güzel insan

Mart ayını seçtiğimde 16-17-23-24-30-31 işaretleniyor . Ancak 1 inden itibaren Nisan ayına geçtiğinden 6-7-13-14 işaretlenmesi gerekiyor.
Tekrar merhaba,
Önceki mesajdaki dosyayı güncelledim.
Koşullu biçimlendirme formülünü de:
Kod:
=YADA(HAFTANINGÜNÜ(TARİH($J$3;EĞER(--E$5<15;$H$3+1;$H$3);E$5);2)>5;EĞERSAY(TATİLLER;TARİH($J$3;EĞER(--E$5<15;$H$3+1;$H$3);E$5))>0)

dosyanızı incelemek istedim ama altın üyelikten ötürü açamadım, başka şekilde içeriğini görme şansım var mı acaba ?

Merhaba.
Ekteki belgede bir şeyler yaptım, denemeler yapınız.
-- Pazar ve Resmi Tatim günleri renklendirilir,
-- İster düğme kullanılarak, isterseniz de YIL veya AY bilgisi değiştiğinde, hücrelere X yazdırma işlemi gerçekleşir,
-- A6-AN30 hücre aralığında bir hücre seçildiğinde, ilgili satır (A:AN sütunları) mavi renklendirilir.
Eklediğim belgeye, fareyle BURAYA tıklayarak da erişebilirsiniz.
.

Ekli dosyalar

Geri