• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu biçimlendirme de formül yazma.

Excel Vers. ve Dili
office professional plus 2021
Hayırlı akşamlar herkese iyi çalışmalar. Bir konunuda yardımınızı rica edebilirmiyim.

Koşullu biçimlendirmede formül yazarken <>"" bu şekilde hücrede değer varsa ibaresini giriyorum fakat kabul etmiyor. Eğer hücrede değer varsa nasıl ifade edilir. yapmak istediğim E sütununda şöyle değerler var,
10 VAR 5 YOK
12 VAR 7 YOK
Vs...

Bu şekilde gidiyor. Rakamlar değişiyor ama kelimeler sabit. Ben bunu formülle mesela E2 hücresinde böyle değerler olursa biçimlendirsin istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,
=EĞER(E1="10 VAR 5 YOK";1;0)
Benzer şekilde ne istiyorsanız yazın, sonrasında da biçimlendirin.
İyi çalışmalar

Merhaba,
=EĞER(E1="10 VAR 5 YOK";1;0)
Benzer şekilde ne istiyorsanız yazın, sonrasında da biçimlendirin.
İyi çalışmalar

Hocam teşekkürler dönüş yaptığınız için fakat o formülü biliyorum o şekilde malesef işimi görmüyor. Diyelim ki E1 hücresinde 10 var 5 yok yazıyor daha sonra 6 var 4 yok yazabilir. Yani aynı hücrede sabit değerler yok sürekli değişebiliyor.

Merhaba,
Diyelim diyeceğinize örnek ekleyin lütfen.
İyi çalışmalar

Hocam E sütununda bulunan hücrelere makro ile sürekli farklı veriler getiriyorum. Net bir örneğin makro ile bir sorgu yaprım E1 hücresine 5 var 10 yok geldi verileri güncelleyip tekrar sorguladım E1 hücresine 59 var 24 yok geldi. Böyle sürekli olarak rakamlar değişiyor ama kelimeler sabit. Ben şöyle düşündüm;

=Eğer(E1=<>””&” “&”VAR”&” “&<>””&” “&”YOK”;1)

Ama değer varsa ibaresini kabul etmiyor.

Arkadaş,
E1=<>"" burada ne yazmak istediniz? = ve <> yan yana yazılmaz. Niçin VAR ya da YOK ifadelerini yandaki hücreye yazmıyorsunuz?
Daha kolaylıkla sonuca ulaşabilirsiniz.
Kolay gelsin

Arkadaş,
E1=<>"" burada ne yazmak istediniz? = ve <> yan yana yazılmaz. Niçin VAR ya da YOK ifadelerini yandaki hücreye yazmıyorsunuz?
Daha kolaylıkla sonuca ulaşabilirsiniz.
Kolay gelsin

Normalde hücre içersindeki formüllerde eğer hücrede değer varsa demek <>”” için bu ibareyi kullanıyorum. Koşullu biçimlendirmede de şöyle düşündüm. Eğer değer olup yanında var yazıyorsa değer olup yanında yok yazıyorsa hücre biçimlensin. = bunu başa ekleyeceğime oraya yazmışım pardon. Yazım hatası oldu. Ayrıca sağ ve sol hücreler de başka veriler var.
Rica etsem benim durumuma bir çözüm olarak siz formül yazarmısınız.

Arkadaşım,
Fonksiyonla yazdığına göre kolon ekle ve VAR YOK ifadelerini dışarı al. Yerim yok diye bir şey yok sütun aç sorun çözülsün.
2. yol 24 var ifadesinde 24 ü de koşullu biçimlendirmenin içine al, bu da bir çözüm.
İyi çalışmalar

Arkadaşım,
Fonksiyonla yazdığına göre kolon ekle ve VAR YOK ifadelerini dışarı al. Yerim yok diye bir şey yok sütun aç sorun çözülsün.
2. yol 24 var ifadesinde 24 ü de koşullu biçimlendirmenin içine al, bu da bir çözüm.
İyi çalışmalar

Tamam dediğiniz gibi sürun ekleyip var yok ifadelerini buraya yazdım diyelim. Peki 1-10000 arası farklı rakamlar gelecek bunu nasıl çözeceğim. Formül ile örneklerndirirseniz sevinirim.

Geri