• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Alt Toplam Almak

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
Sayın Uzman Arkadaşlar,

Örnek dosyadaki gibi birçok sütundaki dolu hücrelerin "=EĞERHATA(ALTTOPLAM(3;G4:G3375);0)" formülü ile alt toplamı alınmış durumdadır. Bu alt toplam alınırken, alt toplamı alınacak sütun hücrelerinde bulunan OK İşaretini "√" toplamın dışında tutmasını ve haricinde dolu olan tüm hücrelerin toplamı isteniyor. Siz uzman arkadaşlardan çok değerli yardımınızı rica eder, konuya ilgi gösterecek arkadaşlara şimdi den teşekkür ederim.

Saygılarımla.
Ömer ÜZÜMCÜ

Ekli dosyalar

G4 'ten itibaren G sütunundaki dolu hücrelerin sayısını mı bulmaya çalışıyorsunuz?

Sayın omer.baran,
Öncelikle konuya gösterdiğiniz ilgi için size bir kez daha teşekkür ederim. Örnek tablodaki her sütunun, kendi alt toplamını almak istiyorum. Yani A4 ten Y4'e kadar olan sütunların kendi alt toplamları alınmak isteniyor.

Saygılarımla.
Ömer ÜZÜMCÜ

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Sayın turist,

Konuya gösterdiğiniz ilgi için size de ayrıca teşekkür ederim. Örnek dosyayı inceledim ve burada OK İşaretini "√" hücreden sildiğim zaman toplama dahil etmektedir. Özetle burada yapılmak istenen OK İşareti "√" haricindeki dolu hücrelerin alt toplamı alınmak isteniyor. Dolu hücrelerin alt toplamından OK İşareti "√" muaf tutulacaktır .Yani hücreyi OK İşareti "√" bir kriter olup, alt toplama dahil edilmeyerek, sanki boş hücreymiş gibi görülerek, dolu sayılan hücrelerin toplamı alınmak isteniyor.

Saygılarımla.
Ömer ÜZÜMCÜ

Sayın turist,

Konuya gösterdiğiniz ilgi için size de ayrıca teşekkür ederim. Örnek dosyayı inceledim ve burada OK İşaretini "√" hücreden sildiğim zaman toplama dahil etmektedir. Özetle burada yapılmak istenen OK İşareti "√" haricindeki dolu hücrelerin alt toplamı alınmak isteniyor. Dolu hücrelerin alt toplamından OK İşareti "√" muaf tutulacaktır .Yani hücreyi OK İşareti "√" bir kriter olup, alt toplama dahil edilmeyerek, sanki boş hücreymiş gibi görülerek, dolu sayılan hücrelerin toplamı alınmak isteniyor.

Saygılarımla.
Ömer ÜZÜMCÜ

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Sayın turist,

Çok değerli yardımlarınız için size çok teşekkür ederim. Konu amacına ulaşmıştır.

Saygılarımla.
Ömer ÜZÜMCÜ

Geri