• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullara uymayınca uyarı versin

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Office 2007
Merhabalar,

Belirtiğim macro A hücresi doldurulup E ve J hücreleri boş bırakıldığında uyarı veriyor. A boşsa herhangi bir hata vermiyor.

Benim isteğim tam tersi E veya J hücreleri doldurulup A hücresi boş bırakıldığında da aynı hatayı vermesi

Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

For x = 6 To Range("A106").End(3).Row
If Cells(x, "A").Value <> Empty Then
If Cells(x, "A").Offset(0, 4).Value = "" Then Cells(x, "A").Offset(0, 4).Interior.Color = 255
If Cells(x, "a").Offset(0, 9).Value = "" Then Cells(x, "a").Offset(0, 9).Interior.Color = 255
If Cells(x, "A").Offset(0, 4).Value = "" Then MsgBox "DOLDURMADIĞINIZ HÜCRELER VAR", vbCritical, "UYARI"
If Cells(x, "a").Offset(0, 9).Value = "" Then MsgBox "DOLDURMADIĞINIZ HÜCRELER VAR", vbCritical, "UYARI"

End If
Next

Merhaba.
Verilerin sayfaya elle yazılacağı varsayılmıştır.

Alt taraftan uygulamanın yapılacağı sayfanın adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi seçin,
açılan VBA ekranında sağ taraftaki boş alana aşağıdaki kod blokunu yapıştırın.

E ve J sütunu dolu ve A sütunu boş ise A sütunu hücresi, veri yazmak üzere seçili hale getirilip,
ekranda duruma ilişkin uyarı görüntülenir.
Rich (BB code):
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("E:E, J:J")) Is Nothing Then Exit Sub
If (Target.Column = 5 Or Target.Column = 10) And _
    Cells(Target.Row, "E") <> "" And Cells(Target.Row, "J") <> "" And _
        Cells(Target.Row, "A") = "" Then
        Cells(Target.Row, "A").Activate
    MsgBox "E ve J dolu ise A sütunu boş bırakılmamalı."
End If
End Sub

Ömer bey
Öncelikle ilginiz için teşekkürler ederim. Dediğiniz gibi A6-A105 aralığı el ile giriliyor. Tüm giriş işlemleri tamamlanınca sayfa üzerindeki buton tıklanıp macro çalıştırılıyor. Üst tarafta belirttiğim macro mevcut macroların altında sıra ona gelince kontrolleri yapıp eksik olan hücre var ise uyarıda bulunuyor. Sizin gönderdiğiniz macroyu buton altındaki macroların altına yapıştırdım hata aldım. Üstteki macroda revize yapılabilir mi ?

Merhaba, Arkadaşlar konu günceldir.

Geri