• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullara göre veri listeleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan modoste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
ekli tablomda sorumu ilettim tablomda soruma karşılık gelen verileri sarı dolgulu renkle belirttim. çözümü manuel olarak E11:F14 arasına yazdım.
İNDİS(.....;KÜÇÜK(EĞER((...)*(..);SATIR(..) ile daha önceleri çözüme ulaşıyordum ama burda bir alan olunca çıkamadım işin işinden

Ekli dosyalar

tabloyu yeniden küçük düzeltmeler yaparak ekliyorum
sorumu metin olarak sorarsam
K10:V26 arasındaki verilerden K sütununda C11 de yazan "Beton" olanların
L sütununda D11 de yazan "HHH" olanların
N11:V26 aralığından sıfırdan farklı olan verilere karşılık gelen N10:V10 arasındaki verilerin altalta sıralanması bu sıralama E11 de başlayacak. daha sonrada F11 den başlayarak altalta veriler bulunacak.

Ekli dosyalar

sorumun anlaşılmadığını düşünerek tekrar düzenleyerek gönderiyorum
ekli tablomda veriler YEŞİL dolgulu alanda belirtilen tablodadır.
R5 ve S5 hücrelerine kriterlerimi yazdıktan sonra T5 ve U5 den itibaren formüllerle veriler çekilecek (Gri renkli bölge)

sorumun anlatımı şu yeşil tabloya göre D5:D19 arasındaki verilerden R5 de yazanı
E5:E19 arasındaki verilerden S5 de yazanı bulup bu bulduğu satıra karşılık gelen F5:N19 aralığından karşılık gelen satıra bakacak hangi hücrelerde sıfırdan farklı veri varsa ona göre F4:N4 arasındaki tablo başlıklarını altalta sıralayacak (T5:T8 gri renkli yeri ben sorumda belirttim) en önemli sonuç bu herhalde yanındaki sütun düşeyara yada indirle ben çözebilirim.

Ekli dosyalar

sayın hocalarım soruma bakabilirlermi acaba
sorumda hatalı bir yer mi var diye eklediğim dosyaya bakıyorum ama yardım beklemekteyim hocalarımdan.

Geri