• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullara göre küçükten büyüğe sıralama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan modoste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
karşıma çok çıkan bir durum
A sütununda ismi"ALİ" olanların
B sütununda "Öğrenci" olanların C sütununda tarihsel karşılıklarının küçükten büyüğe doğru benzersiz sıralanması ve küçükten büyüğe doğru normal sıralanması sıralanmasını tek formüllerle yapabilirmiyiz

ben verileri buldurup eğerli formülle daha sonra altalta yazdırıp. sıralama A dan Z ye ile yapıyorum ama tek formül kullanmam gerekiyo

A1:A100 arasında "Ali" olanların
B1:B100 arasında öğrenci olanların
C1:C100 deki karşılıklarını (C1:C100 arasında tarihler var) benzersiz yada benzerli sıralama
en kolay en çabuk hangi formüllerle yapılır

Makro daha kolay olmaz mı ? Bir de örnek dosya ekleyebilir misiniz ?

sayın mustafa 1205 yeni çalışmaya başladığım firmadaki kalıplaşmış şeyleri kıramam zaten ve formüllerle alışmaya çalışıyorum
makro ile birine dosya atsam anlamaz etmez vs vs
formülasyonlarla çözsek daha iyi olur
dosya eklememe gerek yok hocam istediğimi bir önceki mesajımda yazdım
bunun birkaç yolu olabiliyo galiba önceki hocalarımın örnekleri var ama

ben formül adında sekmede verileri hep A ve B sütunlarının 1den 100 e kadar olan satırlara yazacam ve sıralamayı c1den başlatacam.
böylece mantığıda anlarsam 5 yada 10 koşula göre sıralamayı ben başarabilirim gibi.

Açıkçası formül ile ben çok bilimiyorum ancak makro kaydet yöntemi ile bu işlem çok basit olur sizide hiç uğraştırmaz. Kusura bakmayın.

birkaç koşula uyan verileri (tarih-sayı) küçükten büyüğe büyükten küçüğe benzerli yada benzersiz olarak listelemem gereken bir yardımcı çizelgem(sekme) olması gerekiyo çünkü her çalışmada veriler koşullar farklı oluyo ben ana mantığı anlarsam değişimleri yaparım diye düşünüyorum

sorum sadece tarihleri benzerli yada benzersiz sıralama olsa sayın turst olsun diğer hocalarımın sıralama uygulamalarını kullanarak dönüştürebiliyorum ama birkaç koşula göre verileri benzerli yada benzersiz sıralamam gerekiyo.
yardımınız için yine de teşekkürler hocam

Geri