• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşula göre satırdaki son değeri getirmek

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2002 English
Elimde a, b, c ve 0 'dan oluşan bir data var diyelim. Bu datanın en sağına o satırdaki en son değeri getirmek istiyorum. Sonuc sütununa, a ise a gelsin, b ise b gelsin, c ise c gelsin, 0 ise o satırda son değerden önce gelen ve 0 olmayan herhangi bir değer gelsin. Eğer datanın tamamı sola doğru gidip baktığımızda sadece 0'lardan oluşuyorsa ancak o zaman sonuc sütununa 0 yazsın. Örnek bir format oluşturdum şu adresten görebilirsiniz:

https://spreadsheets.google.com/pub?key=0AtI1M3ENAUXndDhVWTJMbV9GSXotYUdhREx5NGFaNkE&hl=en&single=true&gid=0&output=html

Not: biliyorum cok ugrasılırsa IF ile yazılabilir bu ama örnek verdiğimden cok daha geniş bir datam oldugundan içiçe 40 tane falan IF formülü yazmam gerekir ki bunun da altından kalkamam.

1 - konu başlığınız form kurallarına uymuyor
2 - örnek dosya eklerseniz daha çabul yanıt alırsınız

bu degerlerin kriteri ne olacaktır neye gore saptanacak ek dosya yanında onlarıda acıklarsanız daha iyi yaklasım bulunur.

Tek kriter en son aydaki değeri getirmesi olacak. Bunun da tek istisnası en son aydaki değerin "0" olması olacak. Örnek dosyada if ile yapılmış hali var. Ben bunun if'siz olarak makro ya da sizin önerebileceğiniz bir formülle yapılıp yapılmayacağını öğrenmeye çalışıyorum.

Not: Başlığı nereden değiştirebileceğimi bulamadım. Bu seferlik böyle kalsın bundan sonraki başlıklarımda daha dikkatli davranırım.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Aşağıdaki DİZİ formülünü denermisiniz.

AZ2 hücresine uygulayınız. Formülü hücreye yazın ve hücreyi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak terk edin. Bu şekilde formül dizi formül halini alır ve doğru sonucu üretir.

Kod:
=EĞER(MAK(EĞER(B2:AY2<>0;SÜTUN(B2:AY2)))=0;0;DOLAYLI(ADRES(SATIR();MAK(EĞER(B2:AY2<>0;SÜTUN(B2:AY2))))))

Kod:
=IF(MAX(IF(B2:AY2<>0;COLUMN(B2:AY2)))=0;0;INDIRECT(ADDRESS(ROW();MAX(IF(B2:AY2<>0;COLUMN(B2:AY2))))))

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan, teşekkür ederim ama #NAME? hatası verdi. Sanırım dilin ingilizce olması yüzünden verdi bu hatayı. Ama formülü ingilizceye de çeviremedim. Kaldı ki IF'li (Eğer'li) ve içiçe bir formül işimi görmez çünkü verdiğim örnek (ocak subat mart) az bir datayı içeriyor. Oysa orijinal datamda toplamda 50'ye yakın sütun var böyle.

Selamlar,

Üstteki mesajımdaki formülü 50 sütunluk veriyi kapsayacak şekilde düzenledim. Ayrıca ingilizce halinide ekledim. Sisteminizde ingilizce ise formül içindeki noktalı virgülleri virgül ile değiştirip deneyiniz. Sorun yaşarsınız düşüncesi ile üstteki mesajıma örnek dosyada eklenmiştir.

Korhan Bey harikasınız. Elleriniz dert görmesin. Çok teşekkür ederim.

iyide ben bu dosyayı indiremedikten sonra paylaşımın hiçbir manası yok. metin den formülü çözmek mümkün değilki..

Geri