• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşula Bağlı Veri Çağırma

Excel Vers. ve Dili
Office 2010-Türkçe
Merhabalar,
İsim ve devamında yaklaşık 30 sütun veri olan bir tablo var elimde. Bu tablo 12 ay için sekmeler halinde hazırlanacak.
Sütunlardaki bazı değerlerin kümülatif olarak gelmesi gerekiyor. Bu değerleri bir önceki aydan isim şartına bağlı olarak istediğim hücreye nasıl getirebilirim?
Daha basit bir tabirle Mayıs için; Aliyi(D2 Hücresi) görünce Nisan ayının U2 hücre değerini getir :)

forumda aradım ama tam manasıyla çözüm bulamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Sorunuzu, cevabımın altındaki açıklamaları okuyorak, bir örnek belge ile desteklerseniz,
daha hızlı ve net sonuca kolaylıkla ulaşacağınızı düşünüyorum.
.

Ömer Bey merhaba,
Link aşağıda eklidir.
Dikkat edeceğimiz kriter isimlerin sıraları değişkenlik gösterecek. Yazacağımız formülün bundan etikelenmemesi gerekiyor.
Örnekte belirttiğim gibi Şubat ayında ismin karşısındaki F hücresine, aynı kişinin ocak ayı F değerini getirtmek istiyorum. Sıralamaya bağlı kalmadan.

http://s5.dosya.tc/server/62epqg/Kitap1.xlsx.html

İlginiz için teşekkür ederim.

Merhaba.
Aşağıdaki formülü F2 hücresine uygulayın ve formülü aşağı doğru kopyalayın.
Bilgiler 1'inci satırda yazdığınız harfe göre çağrılmaktadır,
E yazdığınızda diğer sayfadaki F sütunundaki değer, B yazarsanız C sütunundaki değeri getirir.
Adnan ismi diğer sayfada olmadığından Adnan için BOŞ sonuç alırsınız.
.
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(KAÇINCI($A2;OCAK!$A$1:$A$5;0));"";İNDİS(OCAK!$A$1:$F$5;KAÇINCI($A2;OCAK!$A$1:$A$5;0);KAÇINCI(F$1;OCAK!$A$1:$F$1;0)))

Son düzenleme:
Merhaba.
Aşağıdaki formülü F2 hücresine uygulayın ve formülü aşağı doğru kopyalayın.
Bilgiler 1'inci satırda yazdığınız harfe göre çağrılmaktadır,
E yazdığınızda diğer sayfadaki F sütunundaki değer, B yazarsanız C sütunundaki değeri getirir.
Adnan ismi diğer sayfada olmadığından Adnan için BOŞ sonuç alırsınız.
.
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(KAÇINCI($A2;OCAK!$A$1:$A$5;0));"";İNDİS(OCAK!$A$1:$F$5;KAÇINCI($A2;OCAK!$A$1:$A$5;0);KAÇINCI(F$1;OCAK!$A$1:$F$1;0)))

Çok Teşekkür ederim emeğinize sağlık.

Geri