• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşula Bağlı Toplamlar ve Tarihi Yazdırma

by_ufuk

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Merhaba arkadaşlar,
aşağıdaki resimde tam olarak ne yapmak istediğimi anlatmaya çalıştım. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Örnek dosya yine aşağıda mevcuttur.

w19hj.jpg

http://letitbit.net/download/67539.651c4f8b656d0c3b97f4577f4ae3/Örnek.rar.html

stok kodunu yazdıktan sonra örneğin Ahmet isimli firmadan mart,mayıs,temmuz,ağustos değerleri de mevcut. fakat bunlardan hangisini neye göre baz alacak ?

Merhaba İyi Çalışmalar
Sayın by_ufuk
C2 Hücresine Yapıştırın Aşağıya VE Sağa Doğru Çekin.

=TOPLA.ÇARPIM(($A$13:$A$1000=$A2)*($B$13:$B$1000=$B2)*($D$13:$D$1000=C$1)*($C$13:$C$1000))

C13 Hücresine Adet Yazarsanız D13 Hücresine Tarih Getirir.
D13 Hücresine Yapıştırın Aşağıya Çekin
=EĞER(C13="";"";TOPLA.ÇARPIM(($A$3:$A$7=$A13)*($B$3:$B$7=$B13)*($C$3:$N$7=C13)*($C$2:$N$2)))

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

D13 Hücresine Tarih Yazarsanız C13 Hücresine Adet Getirir.
C13 Hücresine Yapıştırın Aşağıya Çekin
=EĞER(D13="";"";TOPLA.ÇARPIM(($A$3:$A$7=$A13)*($B$3:$B$7=$B13)*($C$2:$N$2=D13)*($C$3:$N$7)))

stok kodunu yazdıktan sonra örneğin Ahmet isimli firmadan mart,mayıs,temmuz,ağustos değerleri de mevcut. fakat bunlardan hangisini neye göre baz alacak ?

Öncelikli olarak tarihi baz almam lazım, yani hangisi yakın tarih ise oradaki rakam - firma - tarih bilgisi gerekiyor.

Sayın asr35 , öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim.
Ancak sunduğunuz çözümde tarih yada adet kısımlarından birini benim doldurmam gerekecek. Ama benim istediğim A13 hücresinde yazan değeri A1:J8 tablosunda arayacak ve bulduğu ilk adet hangi firmaya aitse o firmanın adını ve hangi tarihe denk geliyorsa o tarihi yazdırmak istiyorum.

Geri