Günaydın arkadaşlar.
Koşula bağlı sayfa gizleme ile ilgili yardımlarınıza ihtiyacım var.
Ekteki dosyanın Giriş sayfasında 3 adet onay kutusu var. Onay kutularından her hangi birisine çentik koyulduğu zaman bazı sayfaların gizlenmesini istiyorum. Konu ile ilgili daha net ve detaylı açıklama ekteki dosyada ifade edilmiştir.
Aşağıdaki örnek kod dost bir siteden değerli uzman Tarkan hoca tarafından yazılmıştı. Veri doğrulama yöntemi ile, kod gizleme olayını yapıyor, ancak kodların yazılı olduğu sayfanın herhangi bir yerinde hücrelere veri girme veya veri silme yapıldığı zaman gizli sayfalar çözülüyor.Benzer bir sorun yaşansın istemiyorum.
Çözüm yada öneri sunacak arkadaşların, yazılacak kodu yaklaşık 40 sekmelik bir belgede kullanılacağını ve sekme isimlerinin Sayfa1, Sayfa2 şeklinde olmadığını göz önüne alarak çözümlerini veya önerilerini sunmalarını rica ediyorum.
Koşula bağlı sayfa gizleme ile ilgili yardımlarınıza ihtiyacım var.
Ekteki dosyanın Giriş sayfasında 3 adet onay kutusu var. Onay kutularından her hangi birisine çentik koyulduğu zaman bazı sayfaların gizlenmesini istiyorum. Konu ile ilgili daha net ve detaylı açıklama ekteki dosyada ifade edilmiştir.
Aşağıdaki örnek kod dost bir siteden değerli uzman Tarkan hoca tarafından yazılmıştı. Veri doğrulama yöntemi ile, kod gizleme olayını yapıyor, ancak kodların yazılı olduğu sayfanın herhangi bir yerinde hücrelere veri girme veya veri silme yapıldığı zaman gizli sayfalar çözülüyor.Benzer bir sorun yaşansın istemiyorum.
Çözüm yada öneri sunacak arkadaşların, yazılacak kodu yaklaşık 40 sekmelik bir belgede kullanılacağını ve sekme isimlerinin Sayfa1, Sayfa2 şeklinde olmadığını göz önüne alarak çözümlerini veya önerilerini sunmalarını rica ediyorum.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Application.ScreenUpdating = False
For i = 2 To Sheets.Count
Sheets(i).Visible = True
Next i
If Target.Address = "$G$12" Then
Select Case Target.Value
Case Is = "Mal Alımı"
Range("M1").Value = Sheets("Mal Alımı İcmali").Range("M24").Value
Sheets(Array("Hizmet İcmali", "İlaç_Listesi", "H1", "H2", "H3", "H4", "H5")).Visible = False
Case Is = "Hizmet Alımı"
Range("M1").Value = Sheets("Hizmet İcmali").Range("K22").Value
Sheets(Array("İlaç_Listesi", "Mal Alımı İcmali", "Şablon", "Malzeme_Listesi")).Visible = False
Case Is = "İlaç Alımı"
Range("M1").Value = Sheets("İlaç_Listesi").Range("F201").Value
Sheets(Array("Şablon", "Mal Alımı İcmali", "Malzeme_Listesi", "Hizmet İcmali", "H1", "H2", "H3", "H4", "H5")).Visible = False
End Select
Sayfa1.Activate
End If
Application.ScreenUpdating = True
End Sub