• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşula Bağlı; İç İçe "EĞER ve DÜŞEYARA" Formülü Sorunu1

Excel Vers. ve Dili
EXEL 2013 C++
Arkadaşlar C18 hücresinde "Uzman Hekim veya Aile Hekimi Uzmanı" seçtiğim de ve aynı zamanda C24' de yer alan dereceye/kademeye bağlı olarak Ek Gösterge sayfasındaki "Uzman Hekim" tablosundaki ilgili derece kademeye denk gelen oranı E24 hücresine yazacak. Örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Kod:
=EĞER(C18="";"";DÜŞEYARA(C24;EĞER(YADA(C18="Uzman Hekim";C18="Aile Hekimi Uzmanı");'Ek Gösterge'!$B$4:$D$12;'Ek Gösterge'!$B$16:$D$24);3;0))

Ek: Yalnız bu soruda unvanın önemini çözemedim. Tabloda unvan olarak uzman hekim, aile hekimi uzmanı ve pratisyen hekim seçilebiliyor. Bunların üçünün de ek göstergeleri her derecede aynı.

YUSUF44 hocam eline sağlık teşekkür ederim verdiğin formül doğru çalışmaktadır. Ek göstergelerde hata var sanırım tekrar kontrol edeceğim.

Üstadım bir sorum daha olacak yardımcı olursanız çok memmun olurum. İşlem Şu;
C8 hücresindeki seçime bağlı olarak 1.Kriter için I8 hücresine, 2. kriter için I9 hücresine yazmak koşuluyla;
4000 Nüfus Limitli Aile Hekimliği İçin : Hesaplanan maaşa esas puanın, kayıtlı kişi sayısına bakılmaksızın, ilk 1.000 puana kadarki kısmı için (1.000 puan dahil);
1) Uzman tabip veya tabip için tavan ücretin %78,5’i,
2) Aile hekimliği uzmanları için tavan ücretin %113,5’i,
Tutarın da ödeme yapılır. 1.000 puanın üzerinde kalan puanların tavan ücretin onbinde 5,22’si ile çarpılması sonucu bulunan tutar ayrıca ödenir.
Nüfusu Zorunlu Düşük Aile Hekimliği İçin: ilk 1.350 kişiye kadar, her gruptaki kişi sayısı o grubun katsayısıyla çarpılır ve bulunan puanlar toplanır (A). Bu toplam puan 2 katsayısıyla çarpılır (Ax2). Daha sonra, 1.351 ile 2.400 kişiye kadar kayıtlı kişiler için de her gruptaki kişi sayısıyla o grubun katsayısı çarpılır ve bulunan puanlar toplanarak (B), daha önce bulunmuş olan puana eklenir ((Ax2)+B) ve maaşa esas puan hesaplanır.
Entegre Hastane Aile Hekimliği İçin: 2.400 kişiye kadar, her gruptaki kişi sayısı o grubun katsayısıyla çarpılır ve bulunan puanlar toplanır (A). Daha sonra bu toplam puan, 1,65 katsayısıyla çarpılarak (Ax1,65) maaşa esas puan hesaplanır.

Bu sorunuzu anlamak biraz zor. Her duruma örnek vererek açıklama yaparsanız daha iyi olur.

Merhabalar.

Sayın YUSUF44'ün son mesajında belirttiği
ve benim de daha önce aynı belge ile ilgili olarak açmış olduğunuz
matematiksel formül işlemi yardım
sayfasında 7 numaralı cevabımda da belirttiğim gibi;

hangi durumda ney olacak hususuna ilişkin bir tablo hazırlayıp,
(en önemlisi de ilk şu kadar kişi için kısmıyla ilgili olarak,
belgenizdeki hesaplama kaçıncı kişi için yapılıyor sorusunun cevabını netleştirerek
)

değişkenlere göre ulaşılacak sonucu elde etmenizi sağlayacak formül için destek istemelisiniz diye düşünüyorum.
.

Aile Sağlığı Merkezi Maaş hesaplama Programı

Syn leonalori kendim için hazırladığım bu maaş hesaplama programını ekteki linkte paylaşıyorum. Program ASE AH ve AHUZM maaşını hesaplar. Formüller açık aradığınız formülleri bulacağınızı ümit ederek paylaşıma açıyorum. İsteyen herkes kullanabilir.

http://s3.dosya.tc/server9/ns8gcj/MAAS_YENI2016.rar.html

Öncelikle sorunuma destek olup cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Allah razı olsun.
ekte yer alan excel de sorumu örneklerle anlattım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Geri