• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşul Sorunu..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,
Ekteki örnek dosyanın Stok sayfasının A3:D65536 aralığına aşağıdaki formülü koşul bölümüne ekleyip gerekli biçimlendirmeler yapılıp kayıt edip çıkıyorum. Sayfayı yeniden açtığımda koşul uçuyor. Formülü farklı olarak yazıldı, bu kez sağlıklı çalışmaz oldu. Çok ilginç bir sorunla karşı karşıyayım. Çalışma kitabını en baştan hazırlıyorum. İlk önce bu koşulu uyguluyorum yine uçuyor. Bu işin için çıkamadım. Sizlerle paylaşmak istedim.
Yapılacak işlem: Stok sayfası B3:B ait herhangi bir rakam Tip takip sayfası B3:B de var ise, Stok sayfası ilgili hücrelerin yeşil olmasını yapmaktı. Ben manuel olarak bir tanesini yapıyorum
Bu duruma nasıl bir çözüm bulabiliriz.

Formül
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(Data;$B3)>0;1;0)
Diğer Formül
Kod:
=EĞERSAY(!TİP TAKİP!$B$3:$B$65536;$B3)>0

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu sorunu çözdük sanıyordum. Denemek için eklediğiniz dosyayı indirdim. Açtım kayıt edip kapattım. Tekrar açtım. Koşullu biçimlendirmeler yerinde duruyor ve çalışıyor.

Merhaba,
Acaba pc de yada excel ayarlarında mı bir sorun var anlamış değilim, şirketteki pc de aynı durumda. Çıldırmamak elde değil..!

Merhaba

Olsa-olsa yöntemi! (%99 başarı sağlandığı test edilmiştir)

Dosyanız .xls formatında, .xlsx farklı kaydedip deneyin.

Kod:
=EĞERSAY('TİP TAKİP'!$B$3:$B$65535;$B3)>0

Merhaba Uzman Hocam,
İlgilerinizden dolayı teşekkür ederim. Ama koşulu asıl kullandığım sayfa makrolu xlsx olarak kaydedemiyorum bu defa da makro siliniyor. Farklı uzatıları kullanmakta istemiyorum.
Sorun bu formülün xls olarak kayıt edememesi. Koşul sayısından dolayı yeni bir kitaba ekliyorum onda da sorun oluyor. Acaba neden bunu yapıyor.

Merhaba Uzman Hocam,
İlgilerinizden dolayı teşekkür ederim. Ama koşulu asıl kullandığım sayfa makrolu xlsx olarak kaydedemiyorum bu defa da makro siliniyor. Farklı uzatıları kullanmakta istemiyorum.
Sorun bu formülün xls olarak kayıt edememesi. Koşul sayısından dolayı yeni bir kitaba ekliyorum onda da sorun oluyor. Acaba neden bunu yapıyor.

Merhaba
.xlsx olmuyorsa .xlsm olsun...

Merhaba Uzman Hocam,
Bu yöntemi kullanabilirim ama tercihim xls asıl merak ettiğim soru ise. Xls olarak çalışmaması. Buna bir çözüm yolu ne olabilir. Ya da neden yapıyor.

Merhaba Uzman Hocam,
Bu yöntemi kullanabilirim ama tercihim xls asıl merak ettiğim soru ise. Xls olarak çalışmaması. Buna bir çözüm yolu ne olabilir. Ya da neden yapıyor.

Merhaba
.xlsx veya .xlsm olarak sorun çözüldü mü?
Bunu bilmeden .xls için net yanıt veremeyiz.

Yine olsa-olsa yöntemini uygulayacağız.
3 den fazla koşullu biçimlendirme yapıyor olabilirsiniz.
Bu durumda, dosyayı 2007 ve üzeri sürümlerde kullanırken sorun olmaz ancak önceki sürümlerde çalışmaz.
Bazı koşullu biçimlendirmeleri 2003 desteklemez.

Merhaba Uzman Hocam,
Xlsx uzantısı ile makrolar çalışmıyor, ama koşul çalışıyor.
xlsm ve xlst gibi uzantıları da çalışmam kabul etmiyor, çünkü sürekli olarak farklı isimde kayıt yapmak durumunda kalıyorum. En uygunu xls ama bu sorunu bir an önce çözmem gerek.
Koşul sınırlamasına gelince, başka koşullar ekliyorum sorun yok çalışıyor, koşul sayısından olmuş olsa olmuş olsa, yeni bir çalışma kitabına uyguladığım ilk koşul bu çalışması gerekir ama maalesef yine olmuyor. İlginç enteresan bir sorunla karşı karşıyayım.

Merhaba

Öncelikle .xls, .xlsx ve .xlsm aralarındaki farkı öğrenmeniz gerek.

.xls dosyasında 3 koşllu biçimlendirme yapabilirsiniz, fazlasını kabul etmez.
.xls dosyasını 2007 ve üstü ile kullanırken çok sayıda koşul ekleyebilirsiniz ancak 2003 ile açtığınızda bunları göremezsiniz.
.xls dosyasını 2007 de çalışırken yazdığınız koşulun sırası 2003 de açtığınızda değişebilir.

Enteresan olan bahsettiğiniz durumun kendisi değil, dosya formatları arasında çalışma farklılığını gözlemleyememiş olmanız.

Merhaba Uzman hocam,
Benim anladığım ve anlatmak istediğim durumda bu,
Bu koşulu daha yeni bir çalışma oluşturdum ve ilk bunu uyguladım sonuç yine aynı. İlginç olarak bahsettiğim durum bu.

Merhaba,

Aşağıdaki adımları izleyerek deneme yaparmısınız.

TİP TAKİP'!$B$3:$B$65536 hücre aralığına isim tanımlaması yapın. Mesela "Data" adını verin.
Daha sonra biçimlendirme yapacağınız alanı seçin ve koşullu biçimlendirme formül bölümüne aşağıdaki formülü uygulayın. Dilediğiniz biçimlendirmeyi yapıp sonucu gözlemleyin.

Kod:
=EĞER(EĞERSAY(Data;$B3)>0;1;0)

Merhaba,
Korhan bey, yazdığınız adımları uyguladım, formül ve koşul kayıtlı kalıyor, lakin kapat aç yaptıktan sonra yeni girişlerde koşul çalışmıyor.

Merhaba,

Dosyanızı açıp işlem yaptıktan sonra F9 tuşuna basıp deneyin.

Merhaba Korhan bey,
F9 yaptım malesef yine aynı, bunu bu koşul dışında yinelenen değer vs. gibi farklı uygulamalarla yapamaz mıyız?

Geri