• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru Koşul formülünde çözemediğim bir sorun yardım rica edeceğim.

Excel Vers. ve Dili
Office Pro Plus 2016 Türkçe
Merhaba Arkadaşlar,

VERİ!C:C sütunundaki veri B ise, VERİ!D:G arasındaki veri RW ise, VERİ!H:K arasındaki veri $D7 ise say.

=ÇOKEĞERSAY(VERİ!$H:$K;$D7;VERİ!$D:$G;"RW";VERİ!C:C;"B")

Yukarıdaki koddaki hata nerede acaba. VERİ!C:C;"B" yi silersek kod çalışıyor fakat niyeyse bu üçüncü koşulu ekleyince #DEĞER! veriyor.

Teşekkürler Şimdiden

Aşağıdaki şekilde deneyiniz.Aralık olarak tanımlamadan dolayı hata veriyor olabilir.
Kod:
=ÇOKEĞERSAY(VERİ!$H:$H;$D7;VERİ!$D:$D;"RW";VERİ!C:C;"B")

Aşağıdaki şekilde deneyiniz.Aralık olarak tanımlamadan dolayı hata veriyor olabilir.
Kod:
=ÇOKEĞERSAY(VERİ!$H:$H;$D7;VERİ!$D:$D;"RW";VERİ!C:C;"B")

=ÇOKEĞERSAY(VERİ!$H:$K;$D7;VERİ!$D:$G;"RW")

Bu yukarıdaki kod çalışıyor aralıklı şekilde ama 2 koşul var. Ben 3. koşulu eklemeye çalışıyorum ilaveten VERİ!C:C;"B" yi fakat 3. koşulda formül bozuluyor. Benim aralık kullanmam lazım açıkcası.

Aşağıdaki şekilde olmaz mı?
Kod:
=ÇOKEĞERSAY(VERİ!$H:$H;$D7;VERİ!I:I;$D$7;VERİ!J:J;D7;VERİ!K:K;D7;VERİ!D:D;"RW";VERİ!E:E;"RW";VERİ!F:F;"RW";VERİ!G:G;"RW";VERİ!C:C;"B")

Aşağıdaki şekilde olmaz mı?
Kod:
=ÇOKEĞERSAY(VERİ!$H:$H;$D7;VERİ!I:I;$D$7;VERİ!J:J;D7;VERİ!K:K;D7;VERİ!D:D;"RW";VERİ!E:E;"RW";VERİ!F:F;"RW";VERİ!G:G;"RW";VERİ!C:C;"B")

Formül hata vermedi fakat saymıyor. Formülde herhangi bir hata da göremedim :S

Haklısınız.Tektek hesaplatma gerekliydi.
Kod:
=ÇOKEĞERSAY(VERİ!$D:$D;"RW";VERİ!H:H;$D$7;VERİ!C:C;"B")+ÇOKEĞERSAY(VERİ!$E:$E;"RW";VERİ!I:I;$D$7;VERİ!C:C;"B")+ÇOKEĞERSAY(VERİ!$F:$F;"RW";VERİ!J:J;$D$7;VERİ!C:C;"B")+ÇOKEĞERSAY(VERİ!$G:$G;"RW";VERİ!H:H;$D$7;VERİ!K:K;"B")

Aşağıdaki şekilde deneyiniz
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((VERİ!D:G="RW")*(VERİ!H:K=$D$7)*(VERİ!C:C="B"))

Haklısınız.Tektek hesaplatma gerekliydi.
Kod:
=ÇOKEĞERSAY(VERİ!$D:$D;"RW";VERİ!H:H;$D$7;VERİ!C:C;"B")+ÇOKEĞERSAY(VERİ!$E:$E;"RW";VERİ!I:I;$D$7;VERİ!C:C;"B")+ÇOKEĞERSAY(VERİ!$F:$F;"RW";VERİ!J:J;$D$7;VERİ!C:C;"B")+ÇOKEĞERSAY(VERİ!$G:$G;"RW";VERİ!H:H;$D$7;VERİ!K:K;"B")

Aşağıdaki şekilde deneyiniz
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((VERİ!D:G="RW")*(VERİ!H:K=$D$7)*(VERİ!C:C="B"))

İkisinide denedim birkaç gündür farklı şeylerde denedim fakat olmadı yine :S

=ÇOKEĞERSAY(VERİ!$H:$K;$D7;VERİ!$D:$G;"RW") şu formül de 2 şart koşarak saydırabiliyorum buna 3. şartı eklemek normalde mümkün fakat eklediğimde kod çalışmıyor bunu çözersek çalışır bence

İkisinide denedim birkaç gündür farklı şeylerde denedim fakat olmadı yine :S

=ÇOKEĞERSAY(VERİ!$H:$K;$D7;VERİ!$D:$G;"RW") şu formül de 2 şart koşarak saydırabiliyorum buna 3. şartı eklemek normalde mümkün fakat eklediğimde kod çalışmıyor bunu çözersek çalışır bence

h:k ve d:g ikisi de 4 sütun, ikiside aynı aralık oldugu için çalışıyor. sonradan girilen c:c tek sütun oldugu için deger hatası veriyor. ücüncü koşulunuzu da 4 sütunluk bir yerde veririseniz çalışır.

Geri