• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kopyalanan hücre biçimlendirme

musa yüksel

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 tr
arkadaşlar B v C sutunların daki hücreleri birbiri ile karşılaştırıyorum. hücreler aynı ise yeşil değilse kırmızı oluyor. fakat C sutununa eta dan excel e dökülen veriyi kopyala yapıştır yaptığım zaman ekte göreceğiniz gibi oluyor. F2 enter yaptım mı normale dönüyor benim koşullu biçimlendirme çalışıyor. sürekli F2 enter yapmamak için bir makroya ihtiyacım var. çek butonuna bastımı çalışsın istiyorum ve c4 den c999 kadar olan kısmı kapsasın istiyor.

dosyayı ekliyorum

Ekli dosyalar

Merhaba.
Uygun herhangi bir boş hücreye 0 yazın ve 0 yazdığınız hücreyi kopyalayın, C sütunundaki ilgili alanı seçip,
Özel Yapıştır -> Değerleri -> Topla -> TAMAM şeklinde işlem yapmanız yeterli olur.

Merhaba.
Uygun herhangi bir boş hücreye 0 yazın ve 0 yazdığınız hücreyi kopyalayın, C sütunundaki ilgili alanı seçip,
Özel Yapıştır -> Değerleri -> Topla -> TAMAM şeklinde işlem yapmanız yeterli olur.

dediğinizi yaptım fakat istediğim bu değil. 0 yazıp kopyalıyorum sonra etadan aldığım veriyi yapıştırınca aynı sorun baş gösteriyor

düzeltme :

makro ile kaydet yaptım bu dediğinizi oldu teşekkürler

arkadaşlar yapmış olduğum makro şu. vade tuşuna bastın mı / işaretini . ile değiştir. bunu makro kaydet ile kaydetiyorum. vade butonuna basıyorum sola yapışık çeviriyor. ve doğal olarak eşleşmiyor soltaraftaki değer ile. makrosuz değiştirden yaptım mı sağ tarafa dayalı geliyor işlem. işin içinden çıkamadım bi yardım lütfen. dosya ekte ne demek istediğimi ekten daha iyi anlarsınız. teşekkürler

Ekli dosyalar

Bir önceki sorunuza verdiğim cevaptaki işlemin aynısı (0 yaz, kopyala, özel yapıştır, değerleri, topla, TAMAM) burada da uygulanabilir.

Bir önceki sorunuza verdiğim cevaptaki işlemin aynısı (0 yaz, kopyala, özel yapıştır, değerleri, topla, TAMAM) burada da uygulanabilir.

onu yapıyorum ama sonuç farklı çıkıyor vade olduğu için. 03/05/2015 diyelim senin dediğini burada yaptım mı çıkan sonuç 05.03.2015 oluyor gün ile ay yer değiştiriyor

Ben işlemi yaptığımda doğru sonuç alıyorum.
Denemeden cevap yazmak gibi bir alışkanlığım yok.

Ayrıca boş hücrelere 0 değerinin yazılmasını ve satır arttıkça yeni duruma göre işlem yapılabilmesi için örneğin ÇEK kod'unu aşağıdaki gibi değiştirmenizi (diğer KOD'lar için de benzer düzenleme yapmanızı) öneririm.
Kod:
Sub ÇEK()
son = [[B][COLOR="Red"]C[/COLOR][/B]65536].End(3).Row
If son = 3 Then Exit Sub
Range("A1").Copy
    Range("[B][COLOR="red"]C[/COLOR][/B]4:[B][COLOR="red"]C[/COLOR][/B]" & son).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, _
    Operation:=xlAdd, SkipBlanks:=False, Transpose:=False
    Application.CutCopyMode = False
    Range("[B][COLOR="red"]C[/COLOR][/B]3").Select
End Sub

Son düzenleme:
Ben işlemi yaptığımda doğru sonuç alıyorum.
Denemeden cevap yazmak gibi bir alışkanlığım yok.

Ayrıca boş hücrelere 0 değerinin yazılmasını ve satır arttıkça yeni duruma göre işlem yapılabilmesi için örneğin ÇEK kod'unu aşağıdaki gibi değiştirmenizi (diğer KOD'lar için de benzer düzenleme yapmanızı) öneririm.
Kod:
Sub ÇEK()
son = [C65536].End(3).Row
If son = 3 Then Exit Sub
Range("A1").Copy
    Range("C4:C" & son).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, _
    Operation:=xlAdd, SkipBlanks:=False, Transpose:=False
    Application.CutCopyMode = False
    Range("C3").Select
End Sub

dediğinizi yapıyorum 0 kopyalıyorum vade sutununa dediğiniz gibi yapıştırıyorum oluyor.

bunu butona çevirmek istiyorum. makro kaydeti başlatıyorum adımları aynen tekrar yapıyorum fakat sadece 1. satırı değiştiriyor diğer satırları değiştirmiyor. işin içinden çıkamadım birtürlü

Ben son cevabımda C sütununda uyuladığınız KOD'a ilişkin düzeltme önermiştim (gerçi parantez içinde diğerlerini de buna göre düzeltin demiştim ama sanırım rikkatten kaçmış)

Kod'daki sütun adlarını (son cevabımdaki kod'da değişiklik yaparak kırmızıya boyadım) uygulayacağınız sütun adına göre düzeltiniz).
Tabi önce tüm sütunlarda, 999'uncu satırdan yukarı doğru boş olan hücrelerin içeriğini silmeyi unutmayın.
Zira oralarda 0 yazılı durumda, yani hücreler boş değil 0 var.
Verdiğim kod dolu satırlara işlem yapar.

Ben son cevabımda C sütununda uyuladığınız KOD'a ilişkin düzeltme önermiştim (gerçi parantez içinde diğerlerini de buna göre düzeltin demiştim ama sanırım rikkatten kaçmış)

Kod'daki sütun adlarını (son cevabımdaki kod'da değişiklik yaparak kırmızıya boyadım) uygulayacağınız sütun adına göre düzeltiniz).
Tabi önce tüm sütunlarda, 999'uncu satırdan yukarı doğru boş olan hücrelerin içeriğini silmeyi unutmayın.
Zira oralarda 0 yazılı durumda, yani hücreler boş değil 0 var.
Verdiğim kod dolu satırlara işlem yapar.

benim bilgisayar damı sıkıntı var anlamış değilim dediğin gibi değişiklikleri yaptım zaten ama hepsini çevirmiyor. sizin değişiklik önerdiğiniz gibi makro ekte. vade butonuna basınız sizin pc de hepsi değişecek mi merak ediyorum.

Ekli dosyalar

Bilgisayar başından kalktım şu an cepten yazıyorum bir saat sonra bakabilirim.

E sutununu seçip değiştir den / işaretini . çevir diyorum işlem sorunsuz çalışıyor. her seferinde değiştir dememek için vade butonuna bastığımda bu işlemi yapsın istiyorum. makro kaydet ile makroyu kaydetiyorum. fakat bu sefer istediğim gibi çalışmıyor. lütfen bi yardımcı olunuz.

Ekli dosyalar

Merhaba.
Herhangi bir hücreye =BUGÜN() formülünü yazdığınızda elde edilen sonuç tam olarak nazıl görünüyor acaba?

Buda başka bir makro denemesi. Vade butonuna basınca / işareti . Dönüyor fakat solunda ki biçimlendirme ile yine de aynı olmuyor.

Hücreye seçip enter yaptım mı çalışıyor.

Işin içinden çıkamadım birtürlü..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri