• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kopyalamada Hata Mesajı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Arkadaşlar ekli dosyada yer alan belgenin içerisinde ''ÖRNEK'' sayfasını sağ tuş yapıp kopyalamaya çalıştığım zaman Excel kullanılabilir kaynaklar ile bu görevi tamamlayamıyor. Daha az veri seçin veya diğer uygulamaları kapatın. şeklinde bir hata mesajı alıyorum. Birkaç değişik bilgisayarda denedim hepsinde aynı hatayı verdi.

Konuyu açmadan önce forumda bu konuyu arattım. Ama bulduğum çözümler hiçbir işime yaramadı.

Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Yetersiz kaynaktan kasıt ram mkitarının düşük olması olabilir. garip.

Merhabalar,

Dosyanızdaki en büyük dert bu değil. İleride başınızı çok ağrıtacak başka olaylar da gelişebilir.

Dosyanın sıkıştırılmamış boyutu, 25 mB ...

Göreceli olarak; sağlıklı bir excel dosyası, winrar ile sıkıştırıldığında; sıkıştırma dosyası, % 5-35 oranında bir tasarruf sağlar.

Sizdeki oran; 25000K/370K ... Yani % 98,5 sıkıştırma .
Sizinki gibi bir dosyanın, bu boyutta olması kabul edilemez. Benim tahminime göre, 300-500 kB dosya büyüklüğü, bilgileriniz barındırmak için yeterlidir.

Minik bir serçeyi, tartıya koymuşsunuz ve 250 okka çekmesine aldırış etmemişsiniz.

Bundan sonrasında gelişen herşey garip olur zaten.

Öncelikle; tüm çalışmanızı yeni bir xls dosyasına aktarınız. Bire bir kopyalama yapmayınız. Sadece formülleri kopyalamaya gayret ediniz.

Hücre şekillendirmeden (renklendirme, stil uygulama, kenarlık vs) mümkün olduğu kadar uzak durun.

Satır/sütün gizlemek, çalışmanızı derli toplu göstermesine rağmen, dosya boyutunun büyümesine etki eder. Olabildiğince gizleme işleminden uzak durun.

.

Yardımlarınız için teşekkürler. Dosya üzerinde biraz çalışayım.

Ferhat bey dediğiniz gibi sayfaları teker teker başka bir excel belgesine kopyaladım. Bir anda 25 mb 180 kb ye düştü.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ben 300-500 kB olur diye tahmin etmiştim ama demek ki daha da küçülürmüş.

Artık daha önce aldığınız, kopyalamadaki hata mesajını da almayacaksınız.

Bu haliyle gelecekte başınıza büyük dert olurdu. Şimdi iyi oldu. Ara ara, yine dosya boyutunu kontrol etmenizde fayda var.

İyi çalışmalar

.

Geri