• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

köprü formülü hk.

zetkatamet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Arkadaslar,
Kopru formulu ile birkac mesaj once cok isime yarayan bir calisma yaptim. Emegi gecenlere tekrar tesekkurler.

Ekte kopru ile ilgili takildigim bir yer rica etsem bakabilirmisiniz?

Ekli dosyalar

Selam Dostum,

Dosyanız Ekte.

Formülü inceleyebilirsiniz.

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

sayın Meriç,
benim de sorunum bu örneğinizde kine benziyor. şimdi bana kesin örnek dosya gönderin diyeceksiniz, ancak örnek dosya ile anlatmak zor olacak. mümkünse sizden ricam telefonla anlatabilirmiyim?
teşekkür ederim...

Son düzenleme:
Sn.Oktaytamer,
Karsilastigim sorunumu yazayim belki sizinkide benzerdir.
Daha once sag klik kopru ile ilgili yere link verdim.
Daha sonra sn.milady meriç in formulunu aynen uyguladim sayfa acilmadi hata verdi. Bu nokta gariptir, onceden sag klik ile olusturdugum linkleri yine sag klik ile kopruyu kaldir dedim. Sonra formulu yazdim calisiyor.
Cok kullanısli bir ozellik imis, tekrar sn.milady meriç e tesekkurler.

Selam Dostum,

F9 hücresine aşağıdaki formülü yazman gerekiyor. Ancak senin masaüstü dosya yolun ne ise, kırmızı ile yazdığım yerin yerine onu yaz.

Dosyayı gönderiyorum, dediğim yeri düzeltmeden bilgisayarında çalışmayacaktır.
Kolay gelsin.

=HYPERLINK("C:\Documents and Settings\p1312927\Desktop\"&INDEX(R73:T123,MATCH(D6,R73:R133,3),3)&".pdf",D8)

Ekli dosyalar

Merhaba dostum,
ilginize çok teşekür ederim ancak başaramadım bir yerde hata yapıyorum ama nerde?
ben size masaüstümdeki klasörün yol adresini vereyim isterseniz.

\\OKTAY\Users\Oktay Tamer DOĞAN\Desktop\KONYA ÇİM.

\\OKTAY\Users\Oktay Tamer DOGAN\Desktop\KONYA ÇIM.

Yumşak G, G olarak, büyük İ büyük I olarak değişecek.
Ç harfi olduğu gibi kalacak.şeklinde dener misiniz?

=HYPERLINK("C:\Users\Oktay Tamer DOGAN\Desktop\KONYA ÇIM.\"&INDEX(R73:T123,MATCH(D6,R73:R133,3),3)&".pdf",D6)

şeklinde update eder misiniz? kırmızı ile belirttiğim taksim işareti unutulmuş.

=HYPERLINK("C:\Users\Oktay Tamer DOGAN\Desktop\KONYA ÇIM.\"&INDEX(R73:T123,MATCH(D6,R73:R133,3),3)&".pdf",D6)

şeklinde update eder misiniz? kırmızı ile belirttiğim taksim işareti unutulmuş.

o şekilde de denedim ama yine olmadı. sizin yazdığınız formül ingilizce, benim dosyadaki formül ise türkçe. acaba ondanmı diye sizinkini yapıştırıyorum ama hata veriyor. noktalı virgül olan yerler sizin formülünüzde sadece virgül şeklinde.
birde benim klasördeki dosya adlarından şüpheleniyorum. klasörün iç görüntüsünü göndereceğim size.

Son düzenleme:
formülümün son hali

=KÖPRÜ("C:\Users\Oktay Tamer DOGAN\Desktop\KONYA ÇIM.\"&İNDİS(R73:T123;KAÇINCI(D6;R73:R133;3);3)&".pdf";D6)

Oktay Bey;
Bana söylediğiniz klasör ismi: KONYA ÇİM
Kullandığınız dosya ismi: KONYA ÇİM.STD

Bakalım bu sefer ne olcak? :)
Kod:
=KÖPRÜ("C:\Users\Oktay Tamer DOGAN\Desktop\KONYA ÇIM.STD\"&İNDİS(R73:T123;KAÇINCI(D6;R73:R133;3);3)&". pdf";D6)

evet kopyalarken eksik kopyalamışım :) kusura bakmayın ancak hızlı bir şekilde düzeltip tekrar baktım sorun ondan da değil.

klasörün adını sadece konya yaptım son durum resimdeki gibi ancak olmuyor maalesef.

Son düzenleme:
Merhaba;

Sorunu çözdüm. Sizinkiyle aynı şekilde bir dosyayolu oluşturdum sabit diskimde.

Eğer klasör isimlerindeki türkçe karakterleri de kaldırınca çalışıyor.

Bende bunu yeni keşfettim, bilmiyordum. Klsaörlerimde türkçe karakter olmadığı için hiç sorun yaşamamışım. :)

Kolay gelsin.

Merhaba;

Sorunu çözdüm. Sizinkiyle aynı şekilde bir dosyayolu oluşturdum sabit diskimde.

Eğer klasör isimlerindeki türkçe karakterleri de kaldırınca çalışıyor.

Bende bunu yeni keşfettim, bilmiyordum. Klsaörlerimde türkçe karakter olmadığı için hiç sorun yaşamamışım. :)

Kolay gelsin.

merhaba,
ilginizee gerçekten çok teşekür ederim bayaa bir uğraştırdım sizi.
oktay adında bir pdf oluşturdum ve denedim yine olmadı. son durumu gönderiyorum.

Son düzenleme:
Dostum Selam,
Göndermiş olduğun dosyadaki INDIS formülü hatalı.
Onu aşağıdaki gibi düzeltttim.

Sen eğer deney ismi ile aynı isimdeki pdf dosyaysını çalıştırmak istiyorsan:
Kod:
=HYPERLINK("C:\Users\Oktay Tamer DOGAN\Desktop\konya\"&INDEX(R73:T123,MATCH(D6,R73:R133,3),1)&".pdf",D6)

Kodunu çalıştırmalısın.

İnşallah artık başarıcaz :)
Ekteki dosyayı inceler misin?

Ekli dosyalar

Geri