• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Konteyner Giriş Çıkış (Sütün Çakıştırma)

Excel Vers. ve Dili
2010
Değerli Üyeler Merhaba; Böyle bir siteyi kuran geliştiren herkese teşekkürler. Elimde çok satırlı iki adet excel dosyası var. Birisinde Konteyner giriş bilgileri diğerinde konteyner çıkış bilgileri bulunmaktadır. iki dosyada da ortak sütun Konteyer Adları. Benim yapmak istediğim Konteynerlerın giriş bilgilerinin yanına çıkış bilgilerini getirmek. Düşeyara fonksiyonu iş görüyor ancak bir konteyner yıl içerisinde birden fazla giriş çıkış yapınca bu fonksiyon sadece ilk çıkış bilgisini getiriyor(ikinci üçüncü bilgiler gelmiyor) Bu problemi çözerseniz sevinirim. Not: Çok bilgili değilim.

Örnek Dosya Ekledim: Sarı Alanda görüldüğü üzere. GLDU2993622 konteynerı üç defa giriş yapıyor ama çıkışları düşeyara ile geitirnce sadece tek çıkışı getiriyor. Bunu çözmem lazım. Elimdeki dosyada 230.000 tane satır var. Yardımınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Hocam bulamadım. Başka bir çözüm önerin var mı acaba?

Sn. the_memur.

Sn. Ömer'in forumda verdiği örneği dosyanıza uyguladım.
Katkıları için kendisine teşekkür ederim.

Dosyanızı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Değerli Forum üyeleri Geçenlerde yardımınız sayesinde beni büyük bir sorundan kurtardınız. Sn.Ömer ve Sn. turist katkıları ile sorunu büyük oranda çözdüm ama bir konteyner yıl içersinde ikiden fazla girince hatalı eşleştirme oldu. Bu formüle tarih mantığı ekleyebilirmisiniz. Konteynerin çıkış tarihi giriş tarihinden önce oluyor burdaki mantık hatasını mevcut formülü koruyarak çözebilirseniz çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Sn.the_memur,
Dosyanız eklidir,inceleyiniz.
Uygulanan formül mantığı; 2 çıkışa göre düzenlenmiştir.
2den fazla aynı konteyner çıkışı olursa doğru çalışmayabilir, deneyiniz.

Formüller foruma eklediğiniz Çıkış dosyasına uyarlıdır.Orjinal dosyalarınıza göre değişiklik yapılması gerekebilir.

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

teşekkürler

Sn.the_memur,
Dosyanız eklidir,inceleyiniz.
Uygulanan formül mantığı; 2 çıkışa göre düzenlenmiştir.
2den fazla aynı konteyner çıkışı olursa doğru çalışmayabilir, deneyiniz.

Formüller foruma eklediğiniz Çıkış dosyasına uyarlıdır.Orjinal dosyalarınıza göre değişiklik yapılması gerekebilir.

Kolay gelsin.

İlginize çok teşekkür ederim. Verileri düzenlemekten geç oldu teşekkürüm.

Geri