• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Komisyon-Kâr-Maliyet Hesaplama ???

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Örnek : TEKNE TURU' nun;
Maliyeti: 30TL(Yetişkin) - 15TL (Yarım) - 0TL(FREE)
Satış Fiyatı:50TL(Yetişkin) - 25TL(Yarım) - 0TL(FREE)
DİSCO TURU' nun;
Maliyeti: 0TL(Yetişkin-Yarım-Free)
Satış Fiyatı:20TL(Yetişkin) - 10TL(Yarım) - 0TL(FREE)
KOMİSYON: Kâr'ın %30'u
Ekte upload ettiğim excel dosyasında boş gösterilen KOMİSYON-MALİYET-KÂR sütunlarına yukarıdaki bilgiler doğrultusunda formül üretmek istiyorum. Lüften yardımcı olursanız çok sevinirim ...

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

çok yardımcı oldunuz gerçekten çok teşekkür ederim çok işime yarayacak bu formül.

Satılan malın maliyeti

Ekteki dosyamda sayfa ocakta stokları girdim 2.sayfa stok ocakta raporluyorum. Ortalama maliyeti hesapladım.mesela toplam alış rakamları bölü toplam alış adetleri...buraya kadar normal..

Sorum şu: 1.sayfa 3.satırda yaptığım alışta stokta kalan 10 adet ürünüm alış ortalamasını bozuyor.
Ben kalan stoğun ortalama alışımı bozmasını istemiyorum..cevaplarsanız sevinirim...saygılarımla...

Saygılarımla...

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

çalışmanız için teşekkürler fakat birkaç eklemem daha olacak siz de yardımcı olursanız eğer. Yaptığım çalışmaya İNDİRİM sütunu eklemek istiyorum. Örneğin İndirim bölümüne %10 yazdığım zaman ÜCRET-KOMİSYON-KAR sütunları değişecek ?
Ayrıca REHBER sütununda yazan isimlere göre otomatik olarak ayrı bir çalışma sayfasında toplanabilir mi ? Ya da sadece REHBER sütununda yer alan örn: EMRE'nin tur satış bilgilerini görüntüleyebilir miyim ? Çünkü 10'dan fazla rehber olacak ve karmaşık bir tabloya dönüşecek. Bunun bir filtreleme gibi biz özelliği var mı ama ayrı bir çalışma sayfasında görüntülenmesi daha çok işime yarar. Aynı şekilde TUR sütunundaki yazan metinleri ayrı bir çalışma sayfasında görüntüleyebilir miyim ? Örn: Sadece TEKNE TURU 'nun bilgileri ayrı bir çalışma sayfasında yer alsın.
Bunu yapmaktaki amacım her REHBER'in ayrı ayrı toplam komisyonlarını daha rahat hesaplamak ve TUR'ları ayırarak maliyetlerini ayrı ayrı hesaplamak.

Umarım derdimi anlatabilmişimdir teşekkürler :)

Merhaba;
Doğru anladıysam eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

ACİLL.....satılan malın maliyeti soruma bakabilirmisiniz...

YUKARI SATIRLARDA.....satılan malın maliyeti soruma bakabilirmisiniz...

Son düzenleme:
daha önce komisyon-kar-maliyet hesaplamada yardımcı olduğunuz için çok tşkrler. Şimdi yine buna benzer bir sorum olarak ancak ekte gönderdiğim excel dosyası biraz farklı yani sütunları yeri değişik olduğu için sizin önceki gönderinizdeki formülleri kopyaladığım zaman sonuç alamıyorum.
Eki incelerseniz sevinirim. Yine Tur Türüne göre örneğin Tekne turu büyük çocuk ve bebek bölümleri ayrı ayrı fiyatlandırılacak şekilde ÜCRET-GİDER-KAR hesaplama ile birlikte Şirket komisyonu-Akdeniz Bölge Sorumlusu Hakediş - Şef Hakediş - Şef yardımcı Hakediş - Rehber Hakediş olarak hesaplama yapmak istiyorum. Yalnız bu yeni gönderdiğim tablo üzerinde gösterirseniz sevinirim. Komisyonların %sini örnek olarak kendiniz belirleyebilirsiniz. Sonra ben onun komisyon %si üzerinde değişiklik yapabilirim. Teşekkürler ...

Ekli dosyalar

daha önce komisyon-kar-maliyet hesaplamada yardımcı olduğunuz için çok tşkrler. Şimdi yine buna benzer bir sorum olarak ancak ekte gönderdiğim excel dosyası biraz farklı yani sütunları yeri değişik olduğu için sizin önceki gönderinizdeki formülleri kopyaladığım zaman sonuç alamıyorum.
Eki incelerseniz sevinirim. Yine Tur Türüne göre örneğin Tekne turu büyük çocuk ve bebek bölümleri ayrı ayrı fiyatlandırılacak şekilde ÜCRET-GİDER-KAR hesaplama ile birlikte Şirket komisyonu-Akdeniz Bölge Sorumlusu Hakediş - Şef Hakediş - Şef yardımcı Hakediş - Rehber Hakediş olarak hesaplama yapmak istiyorum. Yalnız bu yeni gönderdiğim tablo üzerinde gösterirseniz sevinirim. Komisyonların %sini örnek olarak kendiniz belirleyebilirsiniz. Sonra ben onun komisyon %si üzerinde değişiklik yapabilirim. Teşekkürler ...

Syn. emre_yaka;
Son tabloya bir ay sonraki geri dönüşünüz için ben Teşekkür ederim. (en azından bir ay sonra tablonun kullanılabilirliğini öğrenmiş olduk.)
Tablonuzda istediğiniz yapısal bir değişiklik değilse son tablodan sayfaları kaldırmazsanız en azından mevcut düzenlemeyi kullanacağınızı düşünür ve değişikliği buna göre kurgularım. (sabit sayfasını kaldırmışsınız! Bu sayfayı kullanmayacakmısınız? kullanmayacaksanız oranları ve değişken isimlerini nerde tanımlayacaksınız?)
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim istediklerimi tamamen karşılayan bir çalışma olmuş. geç dönüş yaptığım için de özür dilerim. iyi çalışmalar.

merhaba;
bilanço ve gelir tablosu mizan girince otomatik hesaplayan bir osya mevcutmu çok zorlanıyoru bilanço ve gelir tablosu yapmada

Geri