• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kombinasyon grupları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ayodya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 sp3
Varsayalım loto çekilişinden önce 10 tane sayı belirliyorum. çekilişten sonra çıkan altı sayının bu on sayı içinde olduğunu görüyorum. çekilişten önce altı sayının benim belirlediğim on sayı içinden çıkacağını varsayarak en kötü ihtimalle ve %100 garanti olarak bir kolon 5 tutturmak istiyorum. Biliyorsunuz her kolon 6 sayı ile oynanıyor. Bir adet beş tutturmak için en az oynamam gereken kolon sayısı kaçtır ve hangi formülle hesaplanır? Bu kolonları excelde nasıl yazdırırım? Yardımını esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Saygılarımla..

İlginize teşekkür ederim. Verdiğiniz linki inceledim. Benim soruma cevap içermiyor ne yazık ki! Ben 10 sayının altılı tüm kümelerini (210 adet) yazıyorum. İçinden tek tek ayıklayarak 14 tane altılı küme buluyorum. Bu kümeler öyle kümeler ki 210 ihtimalden hangisi çıkarsa çıksın bir tanesi mutlaka 5 tutuyor. Ancak ben bu 14 sayısını veren formülü öğrenmek ve bu 14 kümeyi excelde yazdırabilecek programı edinmek istiyorum. 10 rakam yerine belirleyeceğim rakam 19 olsaydı altılı kümeleri C(19:6) dan 27132 adet olacaktı. Bunu yazmak da ayıklamak da en az kaç kolon oynanmalıyı tespit etmek de çok zor. Birileri bunu yapmış. Ancak nasıl yapıldığı bilgisine ulaşamadım. Bir tabloda yazmışlar. Mesela 19 rakamın altılı tüm ihtimalleri olan 27132 kolonda mutlaka bir beş tutturmak için en az 684 kolon oynanmalı diyorlar. Bu bilgiler ışığında yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Geri