• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kodu birleştiremedim

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
aşağıda eklediğim dosyalarda pol dosyasında gecici görev dosyasınafarklı sutunlara veri aktarmak istiyorum fakat beceremedim bilgisi olanlar yardım edebilirmi
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)

Dim wb As Workbook
Dim satBul As Long
Dim comm As String

If Target.Count > 1 Then Exit Sub
If Intersect(Target, Columns("F"’’E’’)) Is Nothing Then Exit Sub:
Set wb = Workbooks("geçici görev.xls")

On Error Resume Next
satBul = Application.Match(Target.Value, wb.Worksheets("Sayfa1").Columns("A"), 0)
If Err.Number = 0 Then
With wb.Worksheets("Sayfa1").Cells(satBul, "B")
.Value = "MGAZİ/SKAYA"
comm = .Comment.Text
.Comment.Delete
.AddComment Text:=comm & " " & Target.Offset(, -5).Text
With wb.Worksheets("Sayfa1").Cells(satBul, "C")
.Value = "SIRINTEPE"
comm = .Comment.Text
.Comment.Delete
.AddComment Text:=comm & " " & Target.Offset(, -6).Text

End With
Else
Exit Sub
End If
On Error GoTo 0

End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba

Verilerinizi aynı kitapta birleştirme imkanınız varmı ? Sayfalar arası aktarma daha doğru bir yöntem olur.

Ayrıca tam olarak ne yapmak istediğinizi açıklayabilirmisiniz.

iki farklı dosya kullanmak zorundayım malesef
yapmak istediğim şey pol dosyasında girdiğim isimlerin geçici görev dosyasında isimlerin karşılığına gelen sütunlara koddaki mgazi ve şirintepe metinleri ve açıklama kısmınada taih aralığı aktarılacak

Merhaba

Dosyalarınıza baktım, geçici görev dosyasından bilgi almak için , pol dosyasında hiç bir birbirini tamamlayan bilgi yok.

Örnek dosyanızı geniş açıklama yapıp verileri yerlerine oturtarak gönderirmisiniz.
Hangi veri diğer dosyada nereye gelecek.İki dosyayı birleştirmek için hangi alan kullanılacak.

Arama motoruna Düşeyara diyerek aratma yapınız.

ekteki pol dosyasında vba thisworkbuk kod alanındaki kodu inceleyip f sutununa iğer dosyadan bir isim yazarsanız mantığını anlayabilirsiniz (iki dosyada aynı anda açık olacak)
amacım bu kodu genişleterek pol dosyasındaki sutunlara isim girdiğimizde mgazi/skaya gibi yazdırmak istediğim diğer metinleride geçici görev dosyasına yazdırabilmek

Geri