- Excel Vers. ve Dili
- Excel-2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar bu hesaplamayı hatalı yapmasının nedenini bir türlü çözemedim. Neden olabilir acaba?
Dim dcussu As Double
dcussu = (Val(USERFORM_KESIT_OZELLIKLERI.paspayi_text.Value)) - (Val(USERFORM_KESIT_OZELLIKLERI.donati_capi_text.Value) / 1000) / 2 - (Val(enine_donati_capi.Value) / 1000) şeklinde bir kodum var.
Sayfa3.Cells(Module1.j + 1, 23).Value = dcussu
Bu koda gelince makroyu break ediyorum ve değerlerine bakıyorum
USERFORM_KESIT_OZELLIKLERI.paspayi_text.Value için değeri "0,04"
USERFORM_KESIT_OZELLIKLERI.donati_capi_text.Value için değeri "20"
enine_donati_capi.Value için değeri "10" olarak gösteriyor mouse ile kodun üzerine geldiğimde
sonuçları ayrıca kontrol amaçlı hücrelere de yazdırıyorum ve orada 0,04-20/1000/2-10/1000 =0,02 değerini görmem gerekirken
-20/1000/2-10/1000= -0,02 değeri ile karşılaşıyorum
USERFORM_KESIT_OZELLIKLERI.paspayi_text.Value daki 0,04 değeri hesapta hiç dikkate alınmamış gözüküyor. Ama değerinin ne olduğunu kodu durdurduğumda üzerine geldiğimde görebiliyorum. Hesaba neden katılmıyor bu değer?
Arkadaşlar fikri olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
Teşekkürler
İyi çalışmalar
Dim dcussu As Double
dcussu = (Val(USERFORM_KESIT_OZELLIKLERI.paspayi_text.Value)) - (Val(USERFORM_KESIT_OZELLIKLERI.donati_capi_text.Value) / 1000) / 2 - (Val(enine_donati_capi.Value) / 1000) şeklinde bir kodum var.
Sayfa3.Cells(Module1.j + 1, 23).Value = dcussu
Bu koda gelince makroyu break ediyorum ve değerlerine bakıyorum
USERFORM_KESIT_OZELLIKLERI.paspayi_text.Value için değeri "0,04"
USERFORM_KESIT_OZELLIKLERI.donati_capi_text.Value için değeri "20"
enine_donati_capi.Value için değeri "10" olarak gösteriyor mouse ile kodun üzerine geldiğimde
sonuçları ayrıca kontrol amaçlı hücrelere de yazdırıyorum ve orada 0,04-20/1000/2-10/1000 =0,02 değerini görmem gerekirken
-20/1000/2-10/1000= -0,02 değeri ile karşılaşıyorum
USERFORM_KESIT_OZELLIKLERI.paspayi_text.Value daki 0,04 değeri hesapta hiç dikkate alınmamış gözüküyor. Ama değerinin ne olduğunu kodu durdurduğumda üzerine geldiğimde görebiliyorum. Hesaba neden katılmıyor bu değer?
Arkadaşlar fikri olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
Teşekkürler
İyi çalışmalar