• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kod sayfasında İF kullanımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pylor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2003 kullanıyorum
Sayın excel web uzmanları formda bulduğum bir kodu kendi çalışmama uyarlamaya çalıştım ama bir yerde takıldım

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Cells(Target.Row, "I") = "Pazartesi" Then [D16] = "DR. RAHŞAN OLGA METİN"
End Sub

bu koddaki ( Target.Row, "I" ) "I" sütun olarak algılandığından olsa gerek "I" sütununun herhangi bir hücresi Pazartesi ye eşitse D16 hücresi gerekli değeri alıyor benim istediğim örneğin I2 veya U5 Vs gibi tek bir hücre istenen değere eşitse istenen olay gerçekleşsin ben çok uğraştım ama bir türlü başaramadm bu konuda bana yardımcı olursanız minnettar kalırım teşekkür ederim

Sayın excel web uzmanları formda bulduğum bir kodu kendi çalışmama uyarlamaya çalıştım ama bir yerde takıldım

If Cells(Target.Row, "I") = "Pazartesi" Then [D16] = "DR. RAHŞAN OLGA METİN"
End Sub

bu koddaki ( Target.Row, "I" ) "I" sütun olarak algılandığından olsa gerek "I" sütununun herhangi bir hücresi Pazartesi ye eşitse D16 hücresi gerekli değeri alıyor benim istediğim örneğin I2 veya U5 Vs gibi tek bir hücre istenen değere eşitse istenen olay gerçekleşsin ben çok uğraştım ama bir türlü başaramadm bu konuda bana yardımcı olursanız minnettar kalırım teşekkür ederim

eğer I2 hücresi pazartesi ise yada u5 hücresi pazartesi ise olay gerçekleşiyor

Kod:
If Cells("2", "I") = "Pazartesi"  or Cells("5", "U") = "Pazartesi" Then [D16] = "DR. RAHŞAN OLGA METİN"
End Sub

Sayın adsoft çok teşekkür ederim hemen çalışmama uygulayacağım

Geri