• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kod ile yuvarlama fonksiyonu

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Merhaba Arkadaşlar,
ActiveCell=WorksheetFunction.Round(ActiveCell.Offset(0, -6) , 2) kodu ile virgülden sonra 4 veya beş haneli rakamları 2 haneye yuvarlıyorum. Ancak sözkonusu para birimi olunca bu kod yeterli olmuyor. Örneğin bu kodla 1,1223 olan rakam 1,12 olarak yuvarlanıyor. Bunun yerine yukarıdaki rakamı 1,10 a
1,13 olarak yuvarlanacak 1,1251 rakamını da 1,15 şeklide yani virgülden sonraki ikinci haneyi 5 ve katlarına yuvarlayacak bir kod mümkünmüdür acaba? İlgilenen arkadaşlar teşekkür ederim.

Kod:
ActiveCell=WorksheetFunction.Round[COLOR="Red"]Up[/COLOR](ActiveCell.Offset(0, -6) , 2)

birde kırmızı ile yazılan yeri yapıp denermisiniz.. saygılar..

Kod:
ActiveCell=WorksheetFunction.Round[COLOR="Red"]Up[/COLOR](ActiveCell.[COLOR="SeaGreen"]Off set[/COLOR](0, -6) , 2)

yeşil renkteki koddaki boşluğu almayı unutmayin, 1 üstteki kod gibi olacak..

Son düzenleme:
Merhaba chngrcn,
İlginize teşekkir ederim. Ancak gönderdiğiniz kod yukarıyuvarla fonksiyonu.. Ben virgülden sonraki ikinci haneyi 5 ve katları olacak şekilde yuvarlamak istiyorum. Yani 2.32 olarak görünecek rakami 2.30, 2.33 olan rakamı ise 2,35 olarak yuvarlamak istiyorum.

Merhaba Arkadaşlar,
ActiveCell=WorksheetFunction.Round(ActiveCell.Offset(0, -6) , 2) kodu ile virgülden sonra 4 veya beş haneli rakamları 2 haneye yuvarlıyorum. Ancak sözkonusu para birimi olunca bu kod yeterli olmuyor. Örneğin bu kodla 1,1223 olan rakam 1,12 olarak yuvarlanıyor. Bunun yerine yukarıdaki rakamı 1,10 a
1,13 olarak yuvarlanacak 1,1251 rakamını da 1,15 şeklide yani virgülden sonraki ikinci haneyi 5 ve katlarına yuvarlayacak bir kod mümkünmüdür acaba? İlgilenen arkadaşlar teşekkür ederim.
Şöyle deneyin.

Kod:
 ActiveCell = WorksheetFunction.Round(ActiveCell.Offset(0, -6) / 5, 2) * 5

Kyuvarla

Aradığınız fonksiyonun Türkçesi KYUVARLA:

=KYUVARLA(A1;0,05)

Makroya uyarlamayı bilmiyorum maalesef.

Düzeltme: İngilizcesi MROUND imiş.

Son düzenleme:
Geri