• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kod İçinde "Yada" Kullanmak

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Maalesef kod yazmayı tam olarak öğrenemediğimden sormak zorunda kalıyorum. Kusura bakmayın. Mesela aşağıdaki kod; "@" işaretini bulmaya yönelik Ömer Hocamın güzel bir çalışması. Bunda koda nasıl bir ekleme yapalım ki "@", yada "dert" yada "sert" bu kelimeleri yada değerleri hangisi varsa arayıp bulsun...

Sub Kontrol()

Dim i As Long

For i = 1 To Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
If InStr(Cells(i, "A"), "@") > 0 Then
Cells(i, "B") = "Var"
Else
Cells(i, "B") = "Yok"
End If
Next i

End Sub

Aşağıdaki gibi kullanabilirsiniz...

Kod:
If InStr(Cells(i, "A"), "@") > 0 Or InStr(Cells(i, "A"), "dert") > 0 Or InStr(Cells(i, "A"), "sert") > 0 Then

Eğer arayacağınız değerler fazla ise diziye yüklenip döngü ile sorgulanabilir...

Hocam çok güzel oldu. Ancak bu kodu başka bir çalışmama uygulamaya çalıştım. Kopyalamayı önlemeye yönelik. Ancak "type mismach" hatası aldım. Nedeni nedir acaba ?

Sub Auto_Open() ' Modülde
Dim MySerialNumber
Dim gecici
gecici = Win_Kur_Tarih_bb
MySerialNumber = "23-03-2011 Saat : 15:33:46" Or MySerialNumber = "07-10-2013 Saat : 21:44:32" ' Çalışacak Bilgisayarın HDD Nosu
If gecici = MySerialNumber Then
Else
MsgBox "ŞUAN İZİNSİZ OLARAK KOPYA BİR PROGRAM AÇMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ.LÜTFEN PROGRAM SAHİBİNİN RIZASINI ALINIZ.AKSİ TAKDİRDE PROGRAM KENDİNİ KAPATACAKTIR..."
ActiveWorkbook.Close savechanges:=False
End If
End Sub

Merhaba,

"Or" deyimini "If" sorgusunda kullanmalısınız...

Kod:
If gecici = MySerialNumber Then

Yerine aşağıdaki gibi kullanmalısınız...

Kod:
If gecici = "23-03-2011 Saat : 15:33:46" Or  gecici =  "07-10-2013 Saat : 21:44:32" Then

Korhan Hocam çok teşekkür ediyorum. Şuan kodlar sorunsuz çalışıyor. Tekrar teşekkürler...

Geri