• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Klavyeden bir hücreye sürekli aynı harfi yazdırmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan u.L.a.s
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
merhabalar

bir makro kod a ihtiyacım var.
ben butona bastığımda bir hücreye veri girmek için klavye tuşuna basmak yerine f2 tuşuna basılır o hücrede kursör yanıp söner ya o şekilde öncesinde bir f2 tuşu gönderip sonrasında o hücreye sürekli a harfi yazsın istiyorum ama hiç durmadan yazsın ben makroyu durdurana kadar yazmaya devam etsin istiyorum

Seçili olan hücrede işlem yapar.
Durdur makrosunu butona bağlarsanız döngüyü tamamlamadan iptal edebilirsiniz.

C#:
Dim iptal As Boolean

Sub yaz()
  iptal = False
  SendKeys ("{F2}")
  For i = 1 To 500
    DoEvents
    If iptal Then Exit For
    SendKeys ("a")
  Next i
End Sub

Sub durdur()
  iptal = True
End Sub

üstadım teşekkür ederim. evet bu kod düzeneği çalışıyor.

Şimdi ben bunu neden istedim aslında onu anlatayım. Gerçi komik bir mevzu ama yine de anlatıp sormak istiyorum
pc ekranı belli bir süre kullanılmayınca login ekranına geri döner yani lock yapar kendini.
kendi kişisel bilgisayarlarında bunu ayarlıyorsun ama iş bilgisayarında bu ayarı yapamıyorsun. çünkü sistemsel olarak bu ayarlar clientlar için kapalı
ben ekran lock olmasın istediğim için sürekli klavyede bir tuşa basılsın eğer basılı olursa ekran lock olmaz belki diye düşündüm ama tabi bu kod bunu sağlamadı zira ne kadarda a harfi göndersem ya da a yerine sürekli F2 tuşu göndersem ne bileyim enter tuşu göndersem makro ile bir süre sonra ekran lock oluyor.

normalde sürekli klavyeye bastığımız için fiziki bir basma sözkkonusu tabi haliyle böyle bir durumda ekran lock olmuyor. aynı durumu makro ile de sağlayabilir miyim acaba diye düşündüm ama fiziki bir basma olmadığından olmadı tabi.

Şunu sormak isterim bu durumda
klavyeden fiziki basma sağlanabilir mi ya da aklıma gelen şu an mouse kursörünü sürekli hareket ettirmek sağlanarak ekranın lock olmaması sağlanabilir mi
ya da ekranın lock olmamasını sağlayan bir makro var mıdır

Varsa IT sorumlusuna bu ayarı yaptırmanız daha uygun olmaz mı?

:) o karar verilmişse o değiştirilmez. o yüzden söylemekle olacak bir şey değil bu. aslında böyle bir şey makro ile sağlanıyor mu birazda bunu merak ettiğim sordum bunu

Bu kodu autoit derleyicisi ile derleyin ve oluşan exe dosyasını çalıştırın.
5 dk da bir mouse bir iki pixel oynatacaktır.

18:00 dan sonra mouse oynatmayı kesecektir.
Şirket bilgisayarı olduğu ve yetkilendirme yapıldığı için ben derleyip göndermiyorum.

Kaynak:https://www.autoitscript.com/forum/topic/86956-how-to-disable-screensaver/

C#:
#Region ;**** Directives created by AutoIt3Wrapper_GUI ****
#AutoIt3Wrapper_Res_Comment=Ekran Koruyucu Pasif
#AutoIt3Wrapper_Res_Description=Ekran Koruyucu Pasif
#AutoIt3Wrapper_Add_Constants=n
#EndRegion ;**** Directives created by AutoIt3Wrapper_GUI ****
#Include <Date.au3>
Opt("TrayMenuMode",1)
Opt("TrayOnEventMode",1)

TraySetClick(16)
$exititem   = TrayCreateItem("Exit")
TrayItemSetOnEvent(-1,"_ExitScript")
$x = 1
while 1
    sleep(1000)
    $t = _NowTime(4)
    if $x = 300 Then ;resets $x so timer is set to 9 minutes.540 ($x = 60 is one minute)
        $m = MouseGetPos()
        MouseMove($m[0], $m[1]+1)
        MouseMove($m[0], $m[1])
        $x = 1
    endif
    $x = $x+1
    if $t > "18:00" or $t = "18:00" then _ExitScript() ;after 6 PM to kill mousemove
WEnd

func _ExitScript()
    Exit
EndFunc

teşekkür ederim üstadım.

Geri