• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

klasörler arası dosyalardan, hücre almak ( formül ) ile

Excel Vers. ve Dili
2007 turkçe
sorumu excele yeni başlayanlara yazmıştım cevap alamamıştım konu başlığı yanlıştır diye fonksiyonlara da yazayım dedim
yapmak istediğim son endeksin bir sonraki ayın ilk endeksi olması
ekteki dosyaları farklı klasörlerdeymiş gibi baz alınarak

( kasım 2012 dosyası 2012 klasöründe olsun, ocak 2013 dosyası da 2013 klasöründe )

bunların her birinde ocak ayından aralık ayına kadar sıralanmış dosyalar var 2013 klasöründen sadece ocak 2013 dosyası olsun

şimdi sorun şurda. ocak 2013 dosyasının kopyasını alıp ismini de şubat 2013 yaptığımda şubat 2013 dosyasında ilk endeksteki ( D sütunundaki ilgili hücreler ) formül ocak 2013 teki ile aynı kalıyor

şimdi asıl formülde olmasını istediğim: eğer dosya ismi ( C:\belgelerim\2013\ocak 2013.xls ) 2013 klasöründeki OCAK 2013 ise ( C:\belgelerim\2012\kasım 2012.xls ) kasım 2012 ayının son endeksini mart 2013 sa şubat 2013 ayının son endeksini alsın her kopya sonrası dosya ismi değiştirdiğimde formüller otomatik algılasın .yardımlarınızı bekliyorum
not : çözüme yardımcı olacak arkadaşlar anlatımında yanlışlık varsa lütfen biri anlatımındaki eksikliği yazsın ki çözüm erken olsun
Ekli dosyayı görüntüle KASIM 2012.xls

Ekli dosyayı görüntüle OCAK 2013.xls

Son düzenleme:
Merhaba

Dosyanın nerede olduğunun erişim yetkisi olmadığı sürece bir önemi yok.
Yapmanız gereken iki dosyayı da açıp
Sonraki ayın ilk endeksinin içerisinde = e basmanız ve diğer dosyanın son endeksinin olduğu hücreye tıklamanız ve enter a basmanız yetecektir

formülü kopyalarsanız hiğer hücreler de otomatik olarak gündellenecektir.

İyi çalışmalar

Ronin kardeşim yorumun için öncelikle teşekkürler ben zaten o şekilde alıyorum hücreden veriyi benim istediğim biraz komplike bir şey dosyanın kopyasını oluşturduğumda ismini de sıradaki ayı yazdığımda formülün yazığım ay adını algılamasıdır. kasım ve ocak ayı eklerini indirmişsen ocak ayından kopya al ve isimini şubat yap göreceksinki ilk endeks verileri kasım ayından almaya devam edecek yani kopyayı almam yetmiyor formülleri tek tek yeniden ocak son endeksine göre değiştirmem gerekiyor buda yaklaşık her sayfada ortalama 50 60 satıra formülleri yeniden girmek demek bunu tek bir işlemle yani dosya isimi değiştirerek formülün algılamasıyla olabileceğini düşündüm belkide excel den çok şey istedim :)

korhan ayhan beyden diğer konuda cevap gelmiştir teşekkürler ilgilenenlere
alıntısı :
Merhaba,

Kapalı dosyanızın kopyasını oluşturup adını değiştirdiğinizde excel bunu anlamaz. Bunu en kısa aşağıdaki yolu izleyerek çözebilirsiniz.

Bağlantılı olan dosyanızı açın.
VERİ menüsünden BAĞLANTILARI DÜZENLE seçeneğine tıklayın.
Karşınıza gelen pencerede adını değiştirdiğiniz bağlantı dosyasının eskisini göreceksiniz. Onu seçip KAYNAĞI DEĞİŞTİR butonuna tıklayın ve kopyasını oluşturduğunuz yeni dosyayı bulup seçin. Böylece bağlantılarınız otomatik olarak yeni dosyaya yapılacaktır.

Geri