• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

klasördeki dosyaların makrolarını kaldırmak

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Herkese Merhabalar;

Bir klasör içerisinde bulunan tüm .xls dosyalarının makrolarını kaldırabilecek bir dosyaya ihtiyacım var.Arşivde var sanıyordum ama aradım bulamadım.Yardımcı olan olursa sevinirim.

Not:Sayfa üzerinde bulunan textbox,combobox vs nesneler silinmemeli ve bu dosyaların arasında vba koruması olan dosyalar da var..123456 gibi manuel yazacağım bir vba şifresini otomatik kendisi girip işi yapmalı..

İlgilenecek olan herkese çok teşekkür ederim.

ekli dosyadaki kırmızı düğmeyi tıkla klasörü seç yeterli

uyarı missng ile başlayan refarans varsa hata verecektir

Halit hocam herşeyden önce paylaştığınız dosya harika bir dosya teşekkür ederim.Yalnız iki sorunu var benim için ;

1.si:Sayfa üzerinde combobox,textbox vs varsa siliyor ben onların üzerindeki değerleriyle kalmasını istiyorum
2.si:vba şifresi olan dosyayı es geçip işlem yapmıyor..vba şifresini de userformda ekledim ancak sadece sayfadaki nesneleri siliyor o dosyalarda..

Mesela gönderdiğiniz dosyayı vba şifresi aynı olan bir seri dosyanın şifresini kaldırmak için kullanmam mümkün mü?

Ya da bunu yapan bir dosyayla yardım edebilir misiniz?

Mesela gönderdiğiniz dosyayı vba şifresi aynı olan bir seri dosyanın şifresini kaldırmak için kullanmam mümkün mü?

Ya da bunu yapan bir dosyayla yardım edebilir misiniz?

formun kullanışı ile açklama

uyarı missng ile başlayan refarans varsa hata verecektir

nesneleri silmek için nesneleride sil seçeneğini işaretle.
vb şifresi için pembe renkli textbox5 nesnesine şifreyi yaz.
dosyanın açılış parolasını kahverengi textbox6 nesnesine şifreyi yaz.
dosyanın değiştirme parolasını yeşil textbox7 nesnesine şifreyi yaz.
commondbutton27 komut düğmesine (kurmrzu renkli) Dosyaların Modüllerinin Hepsini sil tıkla

Ekli dosyalar

Hocam aslında siz paylaşıp işinizi bitirmişken size yorgunluk vermek istemiyorum ama malesef vba şifre korumalı dosyalarda bir problem yaşıyorum.Dediklerinizi aynen uyguluyorum ancak kodlar çalışırken şifre korumalı dosyaya gelince şifre alanını geçiyor fakat arkasından vba project properties penceresi açılıyor..tamam diyerek geçiyorum..kodların çalışması bittiğinde şifreli olan bu dosyalardaki kodların kaldırılmadığını görüyorum..

Hocam paylaştığınız dosyada gerçekten sayısız şey var ek istemeye çekiniyorum biraz..ama bir buton eklenebilir mi acaba?VBA korumalı dosyaların şifresi şuysa korumasını kaldır gibi bir seçenek olsa harika olur..

barada
Private Sub Workbook_Open()
End Sub

dosyanın açılışında eğer userformla ilgili bir kod varsa ve işlem yapıyorsa bu kod işlemi yaptırmıyor ve tetikliyor bu yüsden bu kodların bulunduğu dosya çalışmıyor.

Halit hocam mesela ekte bir örnek dosya yolluyorum.Ben bunun kodlarını sildiremiyorum.Belki programı kullanmamda bir problem vardır.
şifre:14060

Ekli dosyalar

• vba.rar
    vba.rar
    6.1 KB · Görüntüleme: 4
Bu arada diğer dosyalarımda Auto_Open ya da WorkbookOpen kodları yok hocam.

Bu arada diğer dosyalarımda Auto_Open ya da WorkbookOpen kodları yok hocam.

her şey otomatik yapıyor şifrenide yazdım tek yapacağın iş kırmızı düğmeye tıklaman
ben denedim oluyor yanlızca dosyanın açılışında userform açılıyorsa burada vb şifreli ise burada işlemleri genelde yapmıyor diğer türlü işlemler yapılıyor.

Ekli dosyalar

Halit Hocam Günaydın;

Ayarları aynen sizin gibi yapıyordum.Son yolladığınız dosyayı size gönderdiğim örnek dosya ile kullandım ilginç bir işlem yapıyor worksheet kodunu general kısmına taşıyor..

Paylaştığınız dosya çok fonksiyonel ve sorunumun %90'ından fazlasını çözüyor.Şifreli dosyaları en olmadı manuel yaparım.Yardımlarınız için çok teşekkür ederim hocam..

bende sonuç hiç bir şey yapmadan doğru veriyor birde şöyle deneyiniz.
bilgisayarınızı kapatıp yeniden açınız. vb yi hiç açmadan dosyayı açın ve kodu çalıştırın ben bu yöntemle denediğim zaman benden şifre sormuyor ve işlemler gerçekleşiyor.

Hocam neyi yanlış yapıyorum anlayamadım..zaten çalışan birşey için de sizi yoruyorum yok yere..Malesef dediğiniz şekilde de sonuca ulaşamadım..Ama dosyalarımın büyük çoğunluğunu hallettim sayenizde.Teşekkür ederim..

Halit hocam bir büyük iyi haberim bir ufak kötü haberim var:)

Bu yaşadığım sorunun iki kaynağı var ve onları buldum.
Birincisi;eklenmiş olan iki eklentim var onları kaldırarak dosyayı çalıştırdım silme işlemi dediğiniz gibi tamamen gerçekleşiyor.Bu iyi haber:)

Kötü haber şu ki vbaproperties/protection alanında "lock project for viewing" kutucuğu işaretli olanları silmiyor.Sanırım kodlara bu kutucuktaki işaretle ilgili bir ek lazım..Çözüm bulamasak ta kaynağı görünce büyük oranda rahatladım açıkçası..

Geri