• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kitap kapama ve açma

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 -Tr
Merhaba ;

A ve B olmak üzere iki çalışma kitabım var . A daki Userform2'deki Commandbutton'a bastığımda A kitabının kapatılıp B kitabının açılmasını istiyorum . Aşağıdaki kod ile bunun çoğunu sağlıyorum . Tek problemim A kitabını kapatmak .

Private Sub CommandButton1_Click()

UserForm2.Hide
UserForm1.Hide
Workbooks.Open Filename:="C:\Documents and Settings\ugur\Desktop\B.xls"
Application.Quit

End Sub

Daha sonra B kitabı açılıyor . Otomatik olarak Userform çıkıyor ."Verileriniz güncelleniyor diyor ve 5 Sn sonra userform kayboluyor ve B kitabı kapanıp A kitabı açılıyor . Buradaki sorun A kitabını yukarıdaki kod ile kapatamadığımdan.
A kitabı zaten açık gibi bir uyarı geliyor .

Private Sub UserForm_Layout()
If Application.Wait(Now + TimeValue("0:00:05")) Then
Unload Me
End If

Workbooks.Open Filename:="C:\Documents and Settings\ugur\Desktop\A.xls"
ThisWorkbook.Save
ThisWorkbook.Close

End Sub

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim .

merhaba

B kitabı içersinde yazmış olsuğunuz kodu A kitabı içinde yazınız.

Kod:
ThisWorkbook.Save
ThisWorkbook.Close

Yazdım ancak birşey değişmedi . Zaten sorun A kitabını kapatamamam . Direk B kitabını açtığımda userform otomatik çıkıyor kitap kendini kapatıp A'yı açıyor .

merhaba

bu şekilde deneyiniz

Kod:
Sub kapat()
Application.Workbooks("A.xls").Close
End Sub

Maalesef Uzmanamale , bu kodda çalışmadı . A kitabının kapanmasını engelleyen bir durum var nedense .

Dosyaları ekledim . ancak boyutu küçültmek için epey bir uğraştım . Benim istediğimi tekrar anlatıyorum . A kitabını açıyorum ,karşıma bir userform çıkıyor . Bu formda sağ köşede bulunan verileri yenile düğmesine bastığımda , mevcut A Kitabının kaydedilip kapatılması ve B kitabının açılması . B kitabı açıldığında bir userform çıkıp "verileriniz güncelleniyor" uyarısı verip otomatik olarak kapanıyor . Daha sonra A tekrardan açılıp B kitabı kapatılıyor . Bunların bir kısmını yaptım ancak yine de istediğim gibi çalışmadı

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim .

Ekli dosyalar

• A.xls
    A.xls
    379 KB · Görüntüleme: 7
  • B.xls
    B.xls
    39.5 KB · Görüntüleme: 7
Geri