• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kitap Fiyatı Aktarımı

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Plus Türkçe
Değerli Excel web Ailesine selamlar..Benim Kitap Adı ve Fiyatının Olduğu bir sayfa var..onun haricindede bir sürü müşterimin olduğu sayfalarım var..

Ben istiyorumki Herhangi bir müşterimin sayfasındayken B sütununda açılır menu ile kitabı seçtiğimde fiyatıda c sütununa otomatik atsın istiyorum..

Böyle Bir Şey Mümkünse kitap takibini excelde tutmaktan kurtulacağım..

sağlıcakla..

Ekli dosyalar

Merhaba. Cep telefonundan yazıyorum, umarım sütun adlarında veya satır numaralarında hata yapmam.

FORMÜL menüsü -> AD TANIMLAMA -> kısmına liste adını vererek aşağıdaki formülü de formül kısmına yapıştırın, işlemi onaylayarak tamamlayın.
Kod:
=DOLAYLI("[B][COLOR="Red"]'[/COLOR][/B]STOK ADI[B][COLOR="Red"]'[/COLOR][/B]!B3:B"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY([B][COLOR="Red"]'[/COLOR][/B]STOK ADI[B][COLOR="Red"]'[/COLOR][/B]!$B:$B))
sonra müşteri sayfalarında B2 hücresi seçiliyken VERİ -> VERİ DOĞRULAMA -> LİSTE seçeneğini seçin ve alt taraftaki formül alanına =liste yazın. Artık listeden seçim yapabilirsiniz.
C2 hücresine ise
Kod:
=DÜŞEYARA(B2;DOLAYLI([B][COLOR="Red"]"'[/COLOR][/B]STOK ADI[B][COLOR="Red"]'[/COLOR][/B]!B3:C"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY([B][COLOR="Red"]'[/COLOR][/B]STOK ADI[B][COLOR="Red"]'[/COLOR][/B]!$B:$B));2)
formülünü uygulayın.
B2 ve C2 hücresini aşağı doğru kopyalayabilirsiniz.

Son düzenleme:
değerli hocam ad tanımlamadan liste yi oluşturduktan sonra b2 deki veri doğrulamaya =liste yapınca kaynak şu an hata veriyor yazıyor.

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal sh As Object, ByVal Target As Range)
Dim sonsat As Long, k As Range
If ActiveSheet.Name = "STOK ADI" Then Exit Sub
If Intersect(Target, Range("B2:B" & Rows.Count)) Is Nothing Then Exit Sub
sonsat = Sheets("STOK ADI").Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
Target.Offset(0, 1).ClearContents
Set k = Sheets("STOK ADI").Range("B3:B" & sonsat).Find(Target.Value, , xlValues, xlWhole)
If Not k Is Nothing Then Target.Offset(0, 1).Value = k.Offset(0, 1).Value
End Sub

Ekli dosyalar

Sayın yıldızı hiç sönmeyen Orion hocam anlayamadığım husus niye listede sadece 21 e kadar gösteriyor ben stok adı sayfasındaki kitapları aşağı doğru uzatıyorum ama müşteri sayfalarında yine ilk 21 tanesi listede görünüyor..Birde o kitap isimleri karışık olarak yazıldığını varsayalım ama ben listeye A-Z şeklinde sıralanmasını sağlayabilirmiyim ?

Merhaba, daha önce gönderdiğim fomüllere kırmızı olarak işaretlenmiş kısımları ekledim, bu şekilde dener misiniz?

Hocam Çok güzel çalışıyor şu an elinize sağlık..yanlız şöyle bir yanılgıya düştüm mantığımda..ben kitap fiyatının güncellediğim anda o kitabı alan müşterilerimin bakiyelerinde değişmeler olacak çünkü müşterilerde kitap karşılığı para ödeyecekler..acaba ordaki fiyat değişse bile ilk atanan fiyat değişmesin diye bir şey söz konusumu..projemin ana dosyası ektedir..nasıl değişen fiyatlara karşı koyacam bilemiyorum. çünkü müşteri ilk aldığı fiyat her zaman orda kalmalı..

Ekli dosyalar

Geri